Jeugdsport

Paralympic School Project

G-sport en paralympische sport worden steeds populairder. We vinden het belangrijk om leerlingen uit het basisonderwijs te sensibiliseren voor deze sport. Daarom heeft het Belgian Paralympic Committee, samen met Parantee-Psylos, LHF en de Stichting Vlaamse Schoolsport, in 2011 een project ontwikkeld voor het basisonderwijs: het Paralympic School Project. 
 
We kijken langzaam maar zeker uit naar de Paralympische Spelen van 2016. Dit was ook voor het Paralympic School Project de ideale gelegenheid om één en ander in een nieuw kleedje te steken. 
 
We stellen dan ook graag de vernieuwde website voor, die sinds vandaag online is. De website oogt frisser en is gebruiksvriendelijker met individueel downloadbare activiteitenfiches, die leerkrachten kunnen gebruiken om de leerlingen te laten kennismaken met sport voor personen met een beperking. 
 
Scholen kunnen zich bovendien ook inschrijven voor de wedstrijd. Zo maken zij kans op een bezoek van een paralympische atleet in de klas en een gezond ontbijt voor de hele klas aangeboden door Delhaize. 
 
Klik hier voor de vernieuwde website of download de folder.