Jeugdsport

Jeugdsportproject De Jeugd, de DOEkomst

Je hoort het overal: de jeugd is de toekomst… Bij Parantee-Psylos en haar clubs vormt de jeugd niet enkel de toekomst, maar ook de DOEkomst!

We merken dat al heel wat jongeren met een handicap de weg naar een sportclub vinden. Maar daarnaast merken we ook dat een aantal clubs nog met vragen zit omtrent jeugdsport .

Met dit project wil Parantee-Psylos samen met haar clubs een antwoord vinden op die vragen. Door de krachten te bundelen en samen te werken willen we komen tot (meer) jeugdvriendelijke sportclubs. Samen stippelen we een traject op maat uit, waarbij niet zozeer het aantal sportende jongeren met een handicap van belang is, wel de acties die de club onderneemt om jongeren met een handicap een duurzaam opvangnet te bieden.

Om de clubs te helpen een kwaliteitsvol aanbod voor jongeren uit te werken, biedt Parantee-Psylos met het jeugdsportproject ondersteuning op alle vlakken. Zo krijgen de clubs die ingestapt zijn in het project elk jaar financiële ondersteuning om de jeugdwerking te verbeteren. Ook op promotioneel of logistiek gebied wordt geholpen waar gevraagd. De clubondersteuner bekijkt samen met de jeugdclubs welke acties zij kunnen ondernemen richting jeugdsport, deelt good practices en begeleidt bij het opmaken van een jeugdactieplan.

Het reglement rond het jeugdsportproject vind je hier.

Meer informatie over het jeugdsportproject? Bekijk de presentatie. Daarnaast kun je hieronder een visuele voorstelling bekijken van hoe het jeugdsportproject er doorheen jaar 2018 zal uitzien.
Interesse om met jouw club in te stappen in het jeugdsportproject? Download het aanvraagformulier.

Enkele interessante statistieken over clubs en federaties in het jeugdsportproject kan je raadplegen op de website van Sport Vlaanderen.Met steun van de Vlaamse overheid.