Nieuws

Handbiker Hans reed 34 wedstrijden in 2018

Hans De Gryse uit Eernegem houdt wel van een uitdaging. In 2017 slaagde hij er al in om 15.000 kilometer te trainen. Dit jaar stelde hij zich als doel om 30 wedstrijden te rijden. En of ook dat gelukt is!


"Het doel van 2018 was 30 wedstrijden te rijden in één seizoen. In het begin van het seizoen had ik twee reservewedstrijden, zodat ik er twee kon missen in de loop van het jaar. Later vulde ik nog aan tot 34 wedstrijden", begint Hans zijn verhaal. Maar toen sloeg het noodlot toe. "Begin augustus stond ik op met een blaasontsteking én hoge koorts. Keikop als ik ben toch naar Sint-Niklaas gereden om er de wedstrijd te rijden. En de volgende vier dagen ook aan de start in Herentals, Putte en het Nederlandse Beverwijk. Niet echt slim maar ik wilde mijn doel van 30 wedstrijden koste wat het kost bereiken. Nadien enkele dagen uitgeziekt en gelukkig kon ik nadien zonder koorts verder."

PARIJS MET ZUS

"Wat mijn mooiste herinnering is van die 34 wedstrijden is moeilijk te zeggen. Er zijn zoveel mooie herinneringen zoals de ontvangst, de supporters, de vrienden die meekoersen, de prachtige omgevingen, de verschillen in de parcours, ... De wedstrijd in Parijs op 24 maart was heel speciaal: één van de prachtigste omgevingen en mooiste parcours waar ik ooit heb gereden. Misschien speelt het ook wel een rol dat mijn zus die dag mee was en dat we een hele toffe dag samen hebben gehad. Op 1 september won ik een wedstrijd in Breda met mijn aankoppelfiets wat natuurlijk ook een mooie herinnering is!"

NIEUWE DOELEN EN VEEL DANK

"Volgend jaar is mijn doel deelnemen aan de 'Handbike Battle' in Oostenrijk op 13 juni 2019 en negen dagen later de Mont Ventoux in Frankrijk oprijden. Wedstrijden zal ik ook wel rijden, maar iets minder dan in 2018", voegt Hans er lachend aan toe. "Ik wil graag iedereen bedanken die één of meerdere keren is komen supporteren dit seizoen. Ook aan iedereen die mij op de één of andere manier heeft gesteund of geholpen op de wedstrijden en trainingen: hartelijk dank. Ook onze handbike club 'The Spirit of Handcycling' en al onze leden wil ik bedanken voor de ondersteuning!"< Terug