Nieuws

Mooie seizoensafsluiter voor Vandorpe op UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Jef Vandorpe sloot zijn tennisseizoen in stijl af. Aan de zijde van de Nederlander Ruben Spaargaren klopte hij in de afsluitende groepswedstrijd de tweede reekshoofden op de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in Bemmel.


De beste rolstoeldubbelspelers kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Acht herendubbels streden er om de wereldtitel. In hun eerste groepswedstrijd verloren Vandorpe en Spaargaren nipt van de Nederlanders Tom Egberink en Maikel Scheffers. Het werd 5-7, 6-2, 3-6. Ook in de tweede groepswedstrijd toonde de tegenstand zich net iets sterker. De Japanners Shingo Kunieda en Takashi Sanada haalden het, ook al in drie sets, met 5-7, 6-1, 4-6.

Ook de laatste groepswedstrijd was een driesetter, maar deze keer wonnen Vandorpe en zijn partner. De Argrentijn Gustavo Fernandez en de Brit Gordon Reid wonnen wel de eerste set met 3-6, maar verloren de volgende twee met 6-3 en 6-2. "Het is een geweldige ervaring voor ons beiden", aldus Vandorpe na afloop van de laatste wedstrijd. "Het is een beloning voor al het werk dat we er deze week ingestopt hebben", vulde Spaargaren aan. "En we zijn enorm blij met deze zege."

De zege in Bemmel was voor het Franse duo Stephane Houdet en Nicolas Peifer. In de finale haalden zij het van onze landgenoot Joachim Gerard die speelde samen met de Zweed Stefan Olsson.< Terug