Nieuws

Kris Bosmans is wereldkampioen, brons voor Louis Clincke

Op het wereldkampioenschap Para-Cycling in het Italiaanse Maniago kroonde Kris Bosmans zich tot wereldkampioen. “Ongelooflijk, wereldkampioen voor de tweede keer”. In de klasse C3 was hij de sterkste in de sprint. Louis Clincke (C4) sprintte naar een bronzen medaille op zijn WK-debuut: “Dit durfde ik niet dromen.”

Met een machtige sprint is Kris Bosmans (Parantee-Psylos, klasse C3) voor de tweede keer wereldkampioen op de weg geworden. Zeven jaar na zijn titel in Roskilde, was de sprinter uit Overijse opnieuw de sterkste. Kris kwam als tweede de laatste bocht uit in het wiel van de Italiaan Anobile en ging er makkelijk over met de streep in zicht. Kris kon het na aankomst amper geloven. “Ongelooflijk. Ik ben voor de tweede keer wereldkampioen”, zegt hij. “De Rus sprong weg in de laatste kilometer maar Diederick (zijn ploegmaat Diederick Schelfhout, nvdr) reed het gat dicht. Ik ben hem daar enorm dankbaar voor. Op 500 meter nam Anobile als eerste de bocht met mij in het wiel. Hij viel stil en ik ging er vol over.”


Foto: Bosmans is wereldkampioen op de weg (C3) - Swpix.com/Simon Wilkinson

Louis Clincke had een zwaar verkeersongeval enkele jaren geleden. Na een zware revalidatie vond hij met Para-Cycling opnieuw een passie. “Je wil opnieuw iets bewijzen na je trauma en je leven opnieuw oppakken. We passen hier allemaal goed samen en doen wat we graag doen.”

 
Foto: Clincke straalt op het podium in Maniago. Hij behaalde brons in de wegrit (C4).


< Terug