Nieuws

World Team Cup: België speelt halve finale tegen topland Groot-Brittannië

De Belgische rolstoeltennissers bereikten de halve finales van de World Team Cup in Apeldoorn (Nederland),dankzij een beslissende overwinning tegen Oostenrijk. In de halve finales ontmoet het Groot-Brittannië, topfavoriet voor eindwinst. Jef Vandorpe is strijdvaardig: “Zwaar, maar we laten ons niet zomaar doen.”Jef Vandorpe (ITF 21) opende vandaag de confrontatie tegen Oostenrijk met een wedstrijd tegen Nico Langmann (ITF 30). In de eerste set kende de 16-jarige speler uit Niel geen problemen met de Oostenrijker: 6-1. De tweede verliep iets moeilijker, maar Jef trok alsnog aan het langste eind: 7-5. Daarna was het aan Joachim Gérard (ITF 9, LHF) en Legner (ITF 26). De bronzen medaillewinnaar van de Spelen in Rio kende geen problemen en won vlot met 2-0. België verzekerde zich zo van groepswinst in de poule en plaatste zich voor de halve finale. België, met Gérard en Denayer, won ook nog het dubbelspel met 6-3, 6-1.

“Het zijn intensieve dagen geweest. Onze rustdag viel weg doordat enkele wedstrijden uitgesteld werden met het slechte weer en morgen moeten we opnieuw aan de bak tegen topland Groot-Brittannië. Dat wordt een zware klus, maar we laten ons niet zomaar doen”, zegt Jef Vandorpe. Voor hem was vooral de overwinning tegen Argentinië een hoogtepunt. “We wisten dat het onze grote concurrent zou worden voor een plek in de halve finales. Hen dan kloppen in een beslissende dubbelmatch, dat geeft wel voldoening.”

Vrijdag wacht topfavoriet Groot-Brittannië in de halve finale (de uren worden later bekendgemaakt). Coach Marc Grandjean pleit in de eerste plaats voor realisme: “Met het bereiken van de halve finale kan ons toernooi niet meer stuk. Groot-Brittannië plaatst het nummer 1 en 4 van de wereld op het terrein. We blijven dus met de voeten op de grond en proberen zo goed mogelijk te spelen.“

Supporter jij mee tijdens de halve finale?
Volg de Belgen via deze livestream: https://bit.ly/2JifPRa

Vorig jaar won België brons op de World Team Cup.
< Terug