Nieuws

België wint cruciaal duel tegen Argentinië op World Team Cup

Op de World Team Cup rolstoeltennis, het equivalent van de Davis Cup, heeft België het sterke Argentinië geklopt met 2-1. Jef Vandorpe won zijn enkelspel. Daarna won hij samen met Joachim Gérard, die eerst zijn single verloor tegen het nummer twee van de wereld, het dubbelspel. België klopt daarmee het andere topland in de poule. Als het morgen geen steek laat vallen tegen Oostenrijk, staat ons land in de halve finales.

Jef Vandorpe (ITF 21, Tennis Vlaanderen) begon op dinsdag aan zijn partij tegen Ledesma (ITF 17). Hij leidde met 6-0 2-1, maar dan werd de partij gestaakt en uitgesteld omwille van het slechte weer. Woensdagochtend maakte Vandorpe zijn rentree. De tweede set werd erg spannend en liep uit op een tie-break. Daarin trok Jef aan het langste eind. Eindstand: 6-0, 7-6.

Meteen daarna was het de beurt aan Joachim Gérard. Hij kwam uit tegen de sterke nummer twee van de wereld, Gustavo Fernandez. Joachim won knap de eerste set met 6-3, maar moest in de tweede en derde set, ondanks goed spel, zijn meerdere erkennen in Fernandez. België-Argentinië: 1-1.

Dan maar in het dubbelspel. Vandorpe en Gérard kwamen erg gemotiveerd aan de start van die wedstrijd. Bij een 4-4 tussenstand drukten ze het gaspedaal steviger in en haalden zo de eerste set binnen (6-4). In de tweede gingen ze door en al snel stond het 3-0. Ledesma werd nadrukkelijk gezocht en uitgeput. Vandorpe en Gérard klaarden daarna relatief makkelijk de klus: 6-4, 6-1.

Op donderdag speelt België het laatste pouleduel tegen Oostenrijk. Het staat nu eerste in de poule. Als het die plek kan behouden, dan speelt het vrijdag de halve finales. 

De wedstrijden kan je live volgen. 

Vorig jaar won België brons op de World Team Cup.

< Terug