Nieuws

Rolstoeltennissers beginnen World Team Cup met winst tegen USA

Op de World Team Cup in het Nederlandse Apeldoorn kwam het Belgisch team in het eerste pouleduel uit tegen de Verenigde Staten. Jef Vandorpe en Joachim Gerard wonnen vlot hun enkelspel en duldden daarna geen tegenstand in het dubbelspel. 3-0 voor België.

De World Team Cup is goed gestart voor het Belgisch team. Het behaalde een 3-0 overwinning tegen de Verenigde Staten. De 16-jarige Jef Vandorpe (ITF 21, Tennis Vlaanderen) beet de spits af. De jonge speler uit Niel won vanmorgen met 6-3 en 6-2 van de lager gerangschikte Chris Herman (ITF 52). Ook Joachim Gerard (ITF 9, LHF) deed het verwachte: hij versloeg Ratzlaff (ITF 35) makkelijk met 6-0 en 6-1. In de namiddag gingen de Amerikanen makkelijk voor de bijl in het dubbelspel tegen het duo Gerard-Vandorpe: 6-0, 6-1.

Dinsdag is een cruciale dag voor het verdere verloop van het toernooi. Dan moet België het opnemen tegen de sterke ploeg uit Argentinië. Jef Vandorpe komt uit tegen Agustin Ledesma (ITF 17) en Joachim Gerard speelt tegen Gustavo Fernandez, het nummer twee op de wereldranglijst. Beiden kijken dus een hoger gerangschikte speler in de ogen. Enkel het eerste land in elke poule van vier gaat door naar de halve finales. Op donderdag spelen de Belgen tegen Oostenrijk.

België won vorig jaar brons op de World Team Cup. Mike Denayer (LHF) is de derde speler in het team van coach Marc Grandjean.

LIVESTREAM: KLIK HIER
< Terug