Nieuws

Rolstoeltennisser Vandorpe pakt twee wereldtitels bij juniors

Op het internationaal tennistoernooi Petits As in Tarbes gingen dit weekend ook de Junior Masters rolstoeltennis door. Dat is het equivalent van het WK, maar dan voor junioren. Jef Vandorpe bewees waarom hij op nummer één staat bij de juniors. Hij pakte goud in het enkel- en dubbelspel.

Zondag was Jef Vandorpe (16) te sterk voor de Amerikaan Conner Stroud. Hij klopte hem met 6-3 en 6-1. Op zaterdag won Jef zijn halve finale van de Braziliaan Jucello Da Silva Torquato met 6-1 en 6-0.

Het toernooi van Petits As is ook een internationaal toptoernooi in het validencircuit. Noem een tennislegende, wel hij/zij stond ooit in Tarbes op de tabellen: Nadal, Djokovic, Murray, Henin, Clijsters... Het toernooi integreert al enkele jaren de rolstoeltennis masters dankzij de Cruyff Foundation. 

Jef Vandorpe staat momenteel op de 26e plaats op de ITF-ranking bij de volwassenen. Vorig jaar pakte Jef samen met Joachim Gérard, die brons behaalde op de Spelen in Rio, en Gert Vos het brons op de World Team Cup. Dat is het equivalent van de Davis Cup. De World Team Cup gaat dit jaar begin juni door in Apeldoorn.


< Terug