Wij hebben een nieuwe website op www.parantee-psylos.be
 

Talent Games

Wat is het talentenproject?

In samenwerking met de KU Leuven startte Parantee in 2013 het talentontwikkelingsproject. Het doel van het project is enerzijds het verhogen van het aantal personen met een beperking die sport beoefenen, en anderzijds het verder begeleiden van reeds bestaande sporters. De focus van het talentontwikkelingsproject ligt momenteel bij drie doelgroepen: 
- Manuele rolstoelgebruikers
- Personen met hersenverlamming die geen rolstoel gebruiken 
- Personen met een verstandelijke beperking (vanaf februari 2016) 
 

Talent Games

Hoe proberen we de bovenstaande doelstellingen te bereiken?

Dat doen we door middel van onze Talent Games! De Talent Games zijn als het ware leuke sporttesten die verschillende sportvaardigheden meten. Zowel coördinatie, kracht, evenwicht, mobiliteit als sprint- en uithoudingsvermogen worden in kaart gebracht. Op basis van de resultaten op de verschillende testen en de specifieke beperking van de deelnemer, verschaft Parantee uiteindelijk sportadvies op maat, voor jong en oud. 

       


Deze Talent Games vinden op verschillende locaties plaats. Parantee en haar medewerkers gaan naar sportclubs, om de vaardigheden van de spelers te meten en vervolgens feedback te geven ter kwaliteitsverbetering van de training. Ook in revalidatiecentra is Parantee actief, waar geprobeerd wordt om tips te geven over de sportmogelijkheden die er bestaan na revalidatie. Uiteindelijk behoren ook scholen buitengewoon onderwijs tot de doelgroep van Parantee, waar leerlingen informatie krijgen over hun vaardigheden en zo mogelijks terechtkomen in een sport op hun maat. 
 
Wil je graag weten welke sport goed bij je past? Of ben je benieuwd hoe het gesteld is met jouw sportvaardigheden? Dan kan je altijd aansluiten bij deze georganiseerde Talent Games. Je vindt de exacte data en locaties op de activiteitenkalender – onder “omnisport”. Rechtstreeks inschrijven kan via deze link

Talentenscout

Ben jij een club- of ligatrainer, kinesist of sporttherapeut, classificeerder of G-sportpromotor én geïnteresseerd om zelfstandig de testjes af te nemen? Dat kan! 
 
Verschillende keren per jaar organiseert Parantee een opleiding tot talentscout. Tijdens deze opleiding leer je om de testen met een minimum aan materiaal zelfstandig af te nemen. Je leert de resultaten te interpreteren zodat je feedback kan verschaffen aan je atleet, revalidant, leerling,... 

  
 
De eerstvolgende opleiding is de “opleiding tot talentscout van manuele rolstoelgebruikers”. Deze opleiding vindt plaats op 14 en 15 december (twee dagen) in het Peerdsbos (Bredabaan 31, 3080 Brasschaat) telkens van 9u tot 17u. Meer informatie vind je terug via de rubriek opleidingen – omnisport. 
 
In het voorjaar van 2016 zullen nog twee andere opleidingen plaatsvinden, waaronder de “opleiding tot talentscout van personen met cerebrale parese” en de “opleiding tot talentscout van personen met een verstandelijke beperking”. De exacte data worden nog aangekondigd via deze pagina.