Wij hebben een nieuwe website op www.parantee-psylos.be
 

Topsport

Loopbaanbegeleiding

Een professionele carrière uitbouwen tijdens of na een topsportcarrière is niet vanzelfsprekend. Loopbaanbegeleiding kan een oplossing bieden om reïntegratie op de arbeidsmarkt na een topsportcarrière te vergemakkelijken. 

Onder meer Adecco en Bloso helpen (ex-) topsporters om hun loopbaan een nieuwe wending te geven. 

Adecco Athlete Career Programme
 
Adecco België, het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hebben de handen in elkaar geslagen om aan topsporters en paralympische en olympische atleten het "Athlete Career Program" (ACP) aan te bieden.
Het ACP België is afgeleid van de Athlete Career Programmes die werden geïntroduceerd door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dankzij het Athlete Career Program wil Adecco aantonen aan bedrijven dat (ex-)topsporters over heel wat kwaliteiten beschikken en een meerwaarde kunnen zijn op de werkvloer. Op dezelfde manier wil Adecco ook aan de atleten bewijzen dat ze na hun sportieve carrière werkmogelijkheden hebben. Meer info over het ACP vind je terug in deze brochure en op de website van Adecco
Op woensdag 2 april  2014 werd een eerste Meet & Greet sessie georganiseerd tussen HR-managers en een aantal olympische en paralympische atleten.
 
 
Sport Vlaanderen

Ook Sport Vlaanderen biedt (ex-) topsporters individuele begeleiding om een geschikte loopbaan te vinden. Meer informatie vind je terug in deze folder of op de website van Sport Vlaanderen