Jeugdsport

Jeugdsportvriendelijke clubs

Volgende clubs namen deel aan het jeugdsportproject van Parantee voor het werkjaar 2015. In 2015 ontvingen 20 van hen financiële ondersteuning voor hun jeugdwerking.

BOAS 
Forest Wheels 
Vige Zondal
Vige Noordzee
Gidos
Wapper
Somival
Junior Bears On Wheels
Royal Ghent Swimming Club 
DIWI
Sint Jan Zedelgem Lions
G-spor tTienen
CAS
The Joysticks
G-sport Pajottenland

FCPLim
Krik Krak Beerse

GDans Inclusie Vlaanderen
VigeTorbalclubDosWoluwe 
DAIS
Silverspokes Gent Wheelchair Basketball vzw

Ook volgende clubs dienden een dossier in en worden vanaf 2016 aanvaard in het Jeugdsportproject. Zij zetten dus ook in op hun jeugdwerking: 

Special Team Spirit
BMX 2000 Dessel
De Sprinkhaantjes 

Wenst jouw club ook in te zetten op jeugdsport? Is voor jouw club de jeugd ook heel belangrijk? Teken dan ook in op het jeugdsportproject en krijg de ondersteuning die jouw werking verdient! Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met clubondersteuning@parantee.be of jeugdsportproject@parantee.be.

Clubs in het jeugdsportproject doen natuurlijk heel wat acties om hun jeugdwerking te verbeteren. Hieronder vind je enkele voorbeelden van deze initiatieven:


GIDOS houdt elk jaar een viering aan het eind van het seizoen om de kampioenen van de club te huldigen


FCPLim organiseerde een lekker ontbijt voor de jeugdleden en hun familie


Wapper organiseerde een sportkamp voor haar jeugd waarbij ook wereldkampioen Peter Genyn de kinderen gedag kwam zeggenJBOW doet heel wat extra activiteiten om leden te werven. Ze zijn aanwezig op initiaties, sportdagen, workshops,.. en vaardigen hier telkens een trainer of vrijwilliger voor af.