Uitleendienst

Uitleendienst

Organiseer jij of je club/school/organisatie een activiteit/les/infomoment en ben je op zoek naar het geschikte sportmateriaal voor personen met een handicap? Of heb je zelf een handicap en ben je op zoek naar een sportrolstoel? Dan kan je hiervoor bij Parantee vzw terecht. Onze uitleendienst beschikt over sportspecifiek, logistiek en paramedisch materiaal.

Wat kun je ontlenen bij Parantee?

  • Sportrolstoelen
Beginnende sporters en clubs lid van Parantee of aangesloten bij een van de partnerfederaties van Parantee vzw  kunnen ter kennismaking met de rolstoelsport een sportrolstoel ontlenen.
We beschikken over tennis/badmintonrolstoelen, handbikes en wheelers. Dit kan ontleend worden voor een maximum van 6 maanden.

  • Sportspecifiek materiaal

Bocciaballen, torballen, voetballen met belletjes, vastzitinrichting voor atleten met een fysieke handicap en ander sportspecifiek materiaal kan ontleend worden voor promotionele activiteiten. De duur van de ontlening is af te spreken met de verantwoordelijke van de uitleendienst. 

  • Trainingsmateriaal

Trainers bij Paranteeclubs die op zoek zijn naar algemeen trainingsmateriaal kunen hiervoor ook bij Parantee terecht. We beschikken over tal van materiaal waaronder een bosu bal, hindernissenparcours, légértest, propriofoot trainer, stability trainer en nog veel meer. Het volledige overzicht is terug te vinden op het aanvraagformulier.

  • Logistiek en paramedisch materiaal

Nationale teams, organisatoren van G-wedstrijden/toernooien lid van Parantee vzw of een reguliere partnerfederatie kunnen als ondersteuning ook paramedisch en logistiek materiaal ontlenen.


Hoe materiaal ontlenen?

Reserveren van G-sportmateriaal kan per mail. Stuur het aanvraagformulier volledig ingevuld terug naar uitleendienst@parantee.be. De reservatie is pas definitief na bevestiging. 

Download hier het aanvraagformulier.


Wat kost ontlenen van materiaal en hoelang kan ik het materiaal ontlenen?

De kostprijs en de maximale duur van ontlening is afhankelijk van het materiaal dat ontleend wordt.
De waarborg dient cash betaald te worden bij het afhalen het materiaal (uitzondering: sportrolstoel).Waar kun je het materiaal afhalen?

De rolstoelen zijn af te halen bij VIGO, Biezeweg 13 te Wetteren.

Het overige uitleenmateriaal is ter beschikking op het Paranteesecretariaat Huis van de Sport, Zuiderlaan 13 te Gent.


Wanneer kan het materiaal afgehaald worden?

Afhalen van rolstoelen gebeurt op afspraak met de contactpersoon bij VIGO.
Het materiaal aanwezig op het Parantee secretariaat kan opgehaald en teruggeleverd worden van maandag tot en met vrijdag en dit tijdens de kantooruren van 8u30-12u30 - 13u30 - 16u30 of volgens afspraak.


Meer informatie?

Neem contact met de verantwoordelijke van de uitleendienst via uitleendienst@parantee.be of tel 09 243 11 74.


Overige uitleendiensten G-sportmateriaal:

Provincie Oost-Vlaanderen
Provincie Antwerpen
VOSPO (sportrolstoelen)wheeler BPC.JPGRolstoel2.jpgGoalbal.jpgPropriofoot.jpgKine.jpg