Nieuws

Toprenners openen tweeluik op de weg met World Cup Corridonia

De Vlaamse toprenners met een beperking nemen van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei deel aan de World Cup Para-cycling in Corridonia (Italië). De wereldbekerwedstrijd is de officiële opener van het internationaal wegseizoen. Een week later starten ze in Oostende! Wereldkampioen Kris Bosmans: “We krijgen een lastig parcours met veel klimwerk voorgeschoteld.”

De renners starten zoals altijd met ambities aan een World Cup. Voor Kris Bosmans uit Overijse wordt het bijzonder. Hij werd vorig jaar in augustus wereldkampioen op de weg in het Italiaanse Maniago en rijdt dit seizoen in de prachtige regenboogtrui. “Ik ben enthousiast en heb er zin in”, zegt Kris. “Het is een lastig parcours met veel klimwerk en dat ben ik niet gewoon. Ik weet niet goed wat ik op dit parcours kan, maar we zullen het snel weten. De regenboogtrui is leuk om in te rijden en leuk voor de supporters, maar dat verandert niet veel aan de wedstrijd. De anderen kijken altijd naar mij omdat ze niet met mij naar de meet willen.”

Ook voor Milan Thomas wordt het een bijzonder moment: hij neemt voor de eerste keer deel aan een wereldbeker. Milan heeft een visuele beperking en maakte op de Blind (Sports) Date van 2018 kennis met het tandemrijden. Samen met ex-profrenner Bert Scheirlinckx neemt hij in Corridonia deel aan de wegrit.

Tenslotte maken ook Tim Celen (MT2) en Jonas Van de Steene (MH4) hun comeback op het hoogste niveau nadat ze een tijdje out waren door ziekte of kwetsuren.

Deze renners, aangesloten bij Parantee-Psylos of Cycling Vlaanderen, nemen deel aan de World Cup in Corridonia:
  • Kris Bosmans (MC3, hemiplegie) – sportclub Feniks
  • Tim Celen (MT2, hemiplegie) – sportclub KZLWC Heylen
  • Koen Heuvinck (MC1, spierziekte Charcot-Marie-Tooth) - sportclub AMP-team
  • Diederick Schelfhout (MC3, spier -en zenuwfunctieverlies door brandwonden) - sportclub Home Solution Soenens Cycling Team
  • Milan Thomas (MB, visuele beperking) en Bert Scheirlinckx (piloot) – individueel
  • Jonas Van de Steene (MH4, dwarslaesie) - sportclub Feniks
  • Niels Verschaeren (MC5, agenesie linkerhand) - sportclub Heist Cycling Team
  • Ewoud Vromant (MC2, rechterbovenbeen) - sportclub Anvasport

Raadpleeg hier het programma.
< Terug