Nieuws

Welkom aan Parantee-Psylosclub Antwerp Phantoms!

In 2015 startte Antwerp Phantoms met ‘sledge hockey’ of ‘para-ijshockey’, de G-Sportvariant voor ijshockey. Antwerp Phantoms vervult hier opnieuw een pioniersrol als eerste Vlaamse ijshockeyclub die deze sporttak aanbiedt!

Wat bij Antwerp Phantoms centraal staat, is dat ijshockey voor iedereen mogelijk moet zijn. Dus voor jong en oud, man of vrouw, meisje of jongen, maar ook voor mensen met een beperking. Vandaar ook onze G-sportwerking. We hebben ondertussen al 10 vaste leden die wekelijks het ijs op gaan om te trainen. Onze sledgers hebben allemaal een fysieke beperking aan de onderste ledenmaten en bezitten wel een goede armfunctie. Het zijn dus personen met amputaties, dwarslaesies e.d. De kracht van onze G-sportwerking is dat we binnen de club een heus G-team vormen met gelijkgestemden die even hun beperking willen vergeten door een coole sport te beoefenen. Ook de wekelijkse gesprekken in de kleedkamer of na de training in het clubhuis horen daarbij, wat wij ook heel belangrijk vinden. Immers, Antwerp Phantoms is meer dan een sportclub, het is een familie!

Net zoals met onze andere teams, hebben we als club met ons G-team ook sterke ambities. Andere ijshockeyclubs aanzetten ook de stap te maken, een heuse competitie op poten zetten en uiteraard met een Nationaal Team deelnemen aan de competities van het IPC. Daarnaast werken we hard om te blijven groeien en daarbij denken wij ook aan een jongere generatie waarvoor wij in de toekomst ook sledges willen aanschaffen zodat ook jongeren van onze sport kunnen gaan proeven. Welkom bij de Parantee-Psylosfamilie Antwerp Phantoms!

Meer informatie over hun sledge hockey-team vind je op hun website.

< Terug