Nieuws

Internationale toppers uit Para-cycling zakken af naar Zesdaagse Gent

Voor het vierde jaar op rij nemen de Vlaamse toppers uit het G-wielrennen deel aan de Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. Op woensdag 14 november staan vier nummers voor de paralympiërs op het programma. Voor Griet Hoet (visuele handicap) en Anneleen Monsieur (pilote) uit regio Gent wordt het een afspraak om naar uit te kijken: ze rijden rechtstreekse duels tegen de Britse damestandem en willen revanche nemen voor de wereldtitel.

“We kijken enorm uit naar het duel tegen Fachie en Scott. Tegen twee wereldkampioenen op de piste rijden is nooit simpel, maar in ’t Kuipke hebben wij het thuisvoordeel”, zegt Griet Hoet uit Destelbergen. Samen met haar pilote Anneleen Monsieur uit Melle wil zij net als vorig jaar schitteren in eigen regio. Griet Hoet heeft retinitis pigmentose, een erfelijke oogziekte die beide ogen steeds verder aantast. De Belgische tandem won drie medailles op het WK baanwielrennen in maart van dit jaar.

En zij zijn niet de enige WK-medaillewinnaars die deelnemen. Ook Kris Bosmans (Overijse), wereldkampioen op de weg, en Diederick Schelfhout (Erembodegem) doen internationaal mee voor de medailles in het baanwielrennen. Ook zij komen aan de start van de Zesdaagse en worden uitgedaagd door enkele toppers. Het wordt ook uitkijken naar wat Ewoud Vromant uit Woubrechtegem kan doen tegen zijn Britse concurrenten op de piste.

Parantee-Psylos, de sportfederatie voor mensen met een beperking, begeleidt topsporters in het verwezenlijken van hun internationale ambities. Met de integratie van para-cycling of G-wielrennen in het programma van de Zesdaagse wil Parantee-Psylos, met de steun van Sport Vlaanderen, G-sport promoten. Bovendien past de Zesdaagse perfect in de voorbereiding van de internationale renners op het WK baanwielrennen.

Programma G-wielrennen woensdag 14 november:

18.15 - Time Trial: 500 m 
Heat 1 – Ewoud Vromant (C2) vs. Mathew Robertson (C2)
Heat 2 – Diederick Schelfhout (C3) vs. Finn Graham (C3)
Heat 3 - Kris Bosmans (C3) vs. Ben Watson (C3)
Heat 4 – Anneleen Monsieur / Griet Hoet vs. Lora Fachie/Helen Scott (WB)

19.45 - Team Sprint 500 m 
Heat 1 - Team GB: Ben Watson (C3) - Finn Graham (C3) aangevuld met Louis Clincke (C4)  
Heat 2 - Team Belgium: Diederick Schelfhout (C3) – Kris Bosmans (C3) - Niels Verschaeren (C5)

19:55 - Team Pursuit – 12 laps
Ewoud Vromant (C2) – Diederick Schelfhout (C3) vs. Finn Graham (C3) - Ben Watson (C3)

22.25 - Tandem Pursuit – 12 laps
Anneleen Monsieur / Griet Hoet vs. Lora Fachie/Helen Scott (WB)
< Terug