Nieuws

WK Tafeltennis: Devos stoot door, anderen donderdag weer in actie

Op de openingsdag van het WK G-tafeltennis boekte Laurens Devos twee zeges en daarmee is hij geplaatst voor de volgende ronde. De andere tafeltennissers kwamen  maar één keer in actie en moeten donderdag nog aan de bak in een alles bepalende tweede poulematch. 

Al zeker van de volgende ronde is Laurens Devos (Parantee-Psylos), intussen is de nummer één in de klasse 9 al 18 jaar oud. Zijn tegenstander in de openingsmatch was Suzuki uit Japan en was niet opgewassen tegen hem. Hij won makkelijk met 0-3. Devos kwam later op de dag uit tegen Wong (HKG). Hij won zijn wedstrijd opnieuw met 3-0.

Florian Van Acker (Parantee-Psylos) is de andere Belgische nummer 1, maar dan in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke beperking. Florian moest openen tegen Wan, een voor iedereen nog onbekende speler uit Hongkong. De eerste set was wat aftasten en Florian verloor die met 11-8. Daarna legde Van Acker zijn spel op en won hij vlot de drie volgende sets: Florian won met 1-3 (11-8, 2-11, 3-11, 4-11).

Bart Brands (Parantee-Psylos, ITTF 17) zakte als enige Belgische rolstoelspeler af naar Slovenië en komt uit in de klasse 5. Brands moest beginnen tegen de Serviër Palikuca (ITTF 3), een moeilijke tegenstander voor Bart. Brands bracht de bordjes op 1-1 in sets na een knappe 5-11 winst in de tweede set, maar in de twee daaropvolgende sets stelde Palikuca orde op zaken. Bart verloor met 1-3.

In klasse 7 was het daarna de beurt aan Ben Despineux (Parantee-Psylos, ITTF 16). Die kon geen vuist maken tegen de sterke Oekraïner Popov (ITTF 3). Ben verloor met 3-0.

Morgen komt iedereen behalve Laurens opnieuw in actie in het vervolg van de poulewedstrijden.


< Terug