Nieuws

Tandemdames en Vromant vlammen naar vierde en vijfde plaats

Foto SWPix/Simon Wilkinson: Ewoud Vromant. Foto SWPix/Simon Wilkinson: Ewoud Vromant. son: Ewoud Vromant. Foto SWPix/Simon Wilkinson: Ewoud Vromant. icht bij vandaag, de tandemdames en Ewoud Vromant. In hun tijdrit op het wereldkampioenschap reden ze naar een respectievelijk vierde en vijfde plaats. Er kwamen nog zes andere renners met een beperking in actie op de tweede dag. “Ze maken progressie in de tijdrit”.

De tandemdames Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur (pilote) waren teleurgesteld na hun tijdrit. Op amper vijftien seconden stranden van de vierde plek, dat is zuur. “Weer vierde”, zegt Griet Hoet. “Vorig jaar in Zuid-Afrika waren we ook vierde en we pakten al te veel die ondankbare plaats in het wereldbekercircuit. De nummers één en twee zitten te veraf, maar met de Polen gaan we in de nabije toekomst serieus kampen. We zijn wel dubbel gemotiveerd voor de wegrit van zondag. Dan willen we wel op het podium staan.”


Foto SWPix/Simon Wilkinson: Ewoud Vromant. 

’s Morgens was het eerst de beurt aan de C2-renners. Guy Van der Meiren en Ewoud Vromant kwamen voor ons land aan de start in die klasse. Ewoud won in juli nog een medaille op de World Cup in Emmen en hoopte hetzelfde te bereiken op dit WK. Hij reed een sterke wedstrijd, maar moest vrede nemen met de vijfde plaats. “Dat was het minimum, maar ik hoopte toch op meer”, zei hij meteen na zijn tijdrit. Hij miste de vierde plaats met twee seconden en het podium met dertien seconden. Het biedt mooie perspectieven voor de toekomst, Ewoud is overigens nog maar twee jaar bezig. Guy Van der Meiren eindigde op een 24e plaats in dezelfde klasse en was volledig leeg aan de finish. Daarna was het de beurt en Koen Heuvinck (C1) en Raphael Blaise (T2). Heuvinck reed naar de 16e plaats en was ontgoocheld. Raphael werd zevende op zijn driewieler. De chouchou van het Belgisch Para-Cycling team is daarmee erg tevreden.


Foto SWPix/Simon Wilkinson: Guy Van der Meiren.

Diederick Schelfhout (C3) werd achtste in de avondsessie. Patrick Muylaert en Louis Clincke , beiden C4-renners, reden naar een respectievelijke 15e en 16e plaats op ruime afstand van de Slowaakse wereldkampioen Jozef Metelka.

Remko Meeusen, de coach van de Belgische ploeg, is tevreden over vandaag. “De tandemdames reden erg goed en ook technisch maakten ze bijzonder veel progressie. Ewoud Vromant reed ook bijzonder sterk. Die werkt bijzonder hard doorheen het jaar en zet reuzestappen.”
Foto SWPix/Simon Wilkinson: Koen Heuvinck.< Terug