Nieuws

Mooie records (én foto's) op BK atletiek in Brussel

Het Koning Boudewijnstadion was afgelopen weekend het toneel voor het BK atletiek. 76 atleten met een beperking streden er om de Belgische titels. Tegelijkertijd waren ook de valide atleten aan de slag. Zo kon Anke Sneyers, die goud won op de 100 meter klasse T20, samen op de foto met zevenkampster Nafi Thiam, voor de gelegenheid aan de slag in het verspringen.

Tijdens de eerste dag sneuvelden drie  Belgische records: bij de atleten met een verstandelijke handicap lukte Ruben Tobback, een atleet van LYRA, 20m02 met de discus en Petra Kerkhofs van ROBA verpulverde haar eigen Belgische 1500m-record en bracht het naar 6'03"91.

Bij de wheelers verbeterde ook Joyce Lefevre, een atlete van Parantee-Psylosclub Wapper, haar Belgische record op de 800 meter tot 2'26"68. Tijdens de tweede dag van het BK stonden enkel nog de 100m en de 200m voor atleten met een fysieke handicap en voor de wheelers op het programma. Twee mannen behaalden daarbij een dubbelslag: Stefaan Constant bij de atleten met een fysieke handicap en wereldrecordhouder Peter Genyn bij de wheelers.

Bij de vrouwen had Lea Bayekula die dubbelslag kunnen behalen maar zij werd over 200m gediskwalificeerd wegens overschrijding van de lijn in de bocht. Een opsteker was het optreden van de 15-jarige Cecile Goens, die een tweede (200m) en een 3de (100) plaats behaalde bij de wheelers.


De volledige resultaten van het BK AMH kan terugvinden op de site van de Vlaamse Atletiekliga. Artikel gebaseerd op info van https://www.atletiek.be/, foto van Anke Sneyers.

< Terug