Nieuws

WK Goalbal: Belgische heren blijven ongeslagen na vijf wedstrijden

Na vijf wedstrijden op het wereldkampioenschap goalbal zijn de Belgen nog altijd ongeslagen. Dinsdag zette ons team eerst gastland Zweden opzij met 9-2. Daarna ging ook Australië kopje onder met 11-4. België is al zeker geplaatst voor de kwartfinale. 

België, met de broers Tom en Bruno Vanhove (club ViGe Noordzee) en Klison Mapreni (LHF) in de basis, begon verschroeiend aan de derde speeldag. De eerste vier worpen resulteerden telkens in een doelpunt tegen Zweden. Het gastland was van zijn melk en kwam nooit meer in de wedstrijd. België verdedigde erg secuur en varieerde in de aanval. De wedstrijd eindigde op 9-2. Coach Johan De Rick gaf iedereen speelminuten.

Later op de avond stonden de Belgen oog in oog met Australië. Ook die wedstrijd wonnen ze vlot met 11-4. Australië blijft laatste met nul punten.

België blijft zo na vijf wedstrijden ongeslagen en is nog steeds leider in poule A met vijftien punten. Het is zeker van de kwartfinale. China, Litouwen en Turkije volgen op negen punten, maar de Litouwers hebben een wedstrijd minder gespeeld. 

Morgen speelt België de voorlaatste poulewedstrijd: 
  • 13u50 België - Turkije
Resultaten en poulestand: http://www.wcg18.se/schedule
LIVESTREAM: klik hierBron: http://www.wcg18.se/live-broadcast
Foto: Karl Nilsson, Swedish Paralympics Committee


< Terug