Nieuws

'Zes op een rij' voor atleten op de Grand Prix

Zes op een rij, het is geen variant van het bestaande spel met vier, maar wel de ongelooflijke reeks persoonlijke records die de G-atleten vandaag neerzetten in het Zwitserse Notwill. Op de IPC Para Athletics Grand Prix stonden vandaag zes atleten aan de start van de 100 meter sprint. Nooit eerder was elk van die zes zo snel op dat nummer.
Zes op een rij, dat ging zo:


Eén: Peter Genyn (klasse T51) begon in de ochtend met een fantastisch wereldrecord: 20"07. Met bijna 0.4 seconden verbeterde hij zijn vorige besttijd van eerder deze maand. Genyn was dolblij met zijn prestatie. Zijn reactie lees je hier.

Twee: Dat Joyce Lefevre in form was, wisten we al na de 200 meter van gisteren. Maar een tijd onder de 20” op de 100 daar durfden atleet en coach nog niet van dromen. Ze verbaasde iedereen met 19”92, goed voor een nieuw Belgisch record.

Drie: Ruben Persoons was de volgende aan de beurt. Na zijn val van gisteren had hij voor zichzelf wat recht te zetten. In uitstekende omstandigheden wist hij zijn persoonlijk record tot 13”73 aan te scherpen.

Vier: David Delespesse ging als enige T62’er aan de start in een supersnelle reeks met enkel atleten uit de klasse T64 (een minder zware handicapklasse). De bladrunner zette het op een achtervolgen. Ondanks een niet perfecte race wist hij zichzelf met 0,4 seconden te verbeteren. Hij kwam tot een tijd van 14”50.

Vijf: Anke Sneyers (klasse T20) werd op het laatste moment toegevoegd aan de startlijst van de 100 meter. En de atlete met een verstandelijke handicap deed het voortreffelijk. Ze kwam over de streep in 14”12.

Zes: Gitte (klasse) T63, zag alle Belgen voor zich een PR vestigen en kon niet achterblijven. Ondanks een lange dag wachten, wist ze haar Belgisch record te verbeteren tot 16”70.

Morgen komen de atleten nog een laatste keer in actie op de Grand Prix.

LIVESTREAM: KLIK HIER
RESULTATEN: KLIK HIER
< Terug