Nieuws

ViGe Waasland organiseert voor de zesde maal succesvol internationaal torbaltoernooi

Op zaterdag 19 mei organiseerde ViGe Waasland voor de zesde maal een internationaal torbaltornooi in sporthal De Witte Molen in Sint-Niklaas. Teams uit zes verschillende Europese landen namen deel. De Italianen van L’Aquilone wonnen bij de mannen. Glarus uit Zwitersland won het damestoernooi.

Het werd opnieuw een erg spannend toernooi in De Witte Molen. Met Langenhagen, Augsburg en Magdeburg uit Duitsland, Nice uit Frankrijk, Xinix uit Nederland, Glarus uit Zwitserland, L’Aquilone en Trento uit Italië én gastclub ViGe Waasland kon de organisatie rekenen op een sterke bezetting, die resulteerde in mooie wedstrijden.

Na het openingswoord van de voorzitter Johan De Rick werden de eerste matchen op gang gefloten. De heren speelden een voorronde (iedereen tegen iedereen) met nadien kwartfinales, finales en plaatsingswedstrijden. De finale werd gespeeld door de thuisploeg Waasland 2 en de Italiaanse ploeg L’Aquilone. Het waren de Italianen die de eerste plaats behaalden met 5-3. In de kleine finale versloeg Augsburg de Zwitserse ploeg Glarus met 8-1. De prijs voor de best verdedigende ploeg ging naar Augsburg en de most valuable player was Cédric Bouchet van Nice.

Bij de dames traden vijf ploegen aan en die speelden eerst een dubbele ronde (iedereen tegen iedereen). De thuisploeg Waasland was de beste na die dubbele ronde, maar werd in een bloedstollende halve finale met penalties verslagen door de nummer vier, Nice. En ook in de kleine finale, die toen meteen gespeeld werd, moesten ze de duimen leggen tegen Langenhagen met 6-1. Als winnaar van het tornooi kwam Glarus uit de bus met Dana Suter als most valuable player. De bestverdedigende ploeg was de thuisploeg Waasland.

De winnaars kregen hun welverdiende medailles, bekers en ook de vele binnen- en buitenlandse scheidsrechters en vrijwilligers werden uitgebreid bedankt met een doosje Belgische chocolade en een fles La Chouffe. Tijdens het welverdiende avondmaal in het Sportkaffee was de sfeer optimaal en werd er nog een hele tijd nagepraat.


< Terug