Nieuws

Goud voor Florian Van Acker en Peter Palos in team event

Op het internationaal tafeltennistoernooi in het Sloveense Lasko (factor 40) hebben Florian Van Acker en Peter Palos samen goud behaald in het team event. 

Florian Van Acker en Peter Palos zijn de respectievelijke nummers één en twee op de wereldranglijst. Zij speelden ook de finale in het enkelspel waarin Palos deze keer aan het langste eind trok. Het Belgisch-Hongaarse duo was dus dé topfavoriet voor het team event. In de poules klopten ze een Duits-Frans duo en een team uit Hongkong. Met de eerste plaats in hun poule gingen ze meteen naar de halve finales (bye in de kwartfinales). Daar stonden ze tegenover een team uit Japan. Florian en Peter wonnen het dubbelspel. Daarna maakte Van Acker het af tegen de Japanner Kato (3-1). In de finale kwamen ze uit tegen een sterk Frans duo Zhao-Creange. Florian en Peter wonnen eerst het dubbel (3-2) en vervolgens sloeg Florian ze naar de gouden medaille met een 3-2 overwinning tegen Zhao in het enkelspel.

Voor Ben Despineux en zijn Tsjechische teamgenoot Horut eindigde het team event in de kwartfinales. De klasse 7-spelers verloren er van een team uit Hongkong. Bart Brands en de Japanner Oka verloren beide pouleduels en werden als derde uitgeschakeld.

Florian Van Acker keert zo knap terug met een gouden medaille in het dubbelspel en een zilveren medaille in het enkelspel. Het toernooi in Lasko geldt als een goede voorbereiding op het wereldkampioenschap dat in oktober op dezelfde locatie doorgaat. 

De resultaten vind je hier.< Terug