Nieuws

Van Acker pakt zilver in singles, team event van start

Florian Van Acker behaalde zilver op het internationaal toernooi in Lasko (factor 40). Hij ging vlot door naar de finale, maar daar was de Hongaar Palos te sterk: het werd 1-3. In de late namiddag werden de eerste wedstrijden van het team event gespeeld.

De 21-jarige speler uit Langemark was heer en meester in zijn poulewedstrijden op woensdag. Donderdag kwam hij in de kwartfinale uit tegen de Pool Chybinski. Florian won vlot met 3-0. In de halve finale ging Van Acker gewoon door. De Japanner Takemori (ITTF 9) was een vogel voor de kat voor onze nummer één op de wereldranglijst in de klasse 11 voor spelers met een verstandelijke handicap. ’t Werd wederom 3-0.

In de finale dook Peter Palos op. De Hongaar staat tweede op de wereldranglijst en werd op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro door Van Acker geklopt in de halve finale. Donderdag was Palos de sterkste (1-3) en dus moest Florian vrede nemen met zilver in het enkelspel.

In de late namiddag begonnen de tafeltennissers aan het team event. Het duo Despineux-Horut (CZE) won in de klasse 7 haar eerste twee pouleduels tegen de Kroaten en een Israëlisch-Frans duo. Florian Van Acker speelt met de man die hem klopte in de singles, Peter Palos. Beiden wonnen ook vlot de eerste twee individuele wedstrijden tegen Hongkong. Bart Brands (klasse 5) en zijn Japanse medespeler Oka verloren met 2-0 tegen de Turken.

Het team event loopt nog tot en met zaterdag. De resultaten vind je hier.< Terug