Nieuws

Tafeltennissers in Lasko: Van Acker speelt kwartfinale, Despineux en Brands uitgeschakeld

Florian Van Acker (klasse 11) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales op het internationaal tafeltennistoernooi in Lasko. Ben Despineux (klasse 7) werd uitgeschakeld in de achtste finales, Bart Brands (klasse 5) in de poules. 

De tafeltennissers met een beperking nemen deel aan het internationaal toernooi in het Sloveense Lasko. Het toernooi is een factor-40 event en is een mooie repetitie voor het wereldkampioenschap dat in oktober dit jaar op dezelfde locatie zal plaatsvinden.

Paralympisch kampioen Florian Van Acker (klasse 11 voor personen met verstandelijke beperking) won vlot zijn drie groepsmatchen en speelt zijn kwartfinale vandaag om 10u30 tegen Chybinski. De eventuele halve finale (12u10) of zelfs finale (14u15) wordt ook vandaag gespeeld.

Voor Ben Despineux (klasse 7) begon het toernooi goed: hij won twee van zijn drie groepsmatchen en eindigde als tweede in zijn poule van vier. In de achtste finales moest Ben (ITTF 18) het hoofd buigen voor de Nederlander Jean-Paul Montanus (ITTF 5).
Bart Brands dook onlangs de top 10 op de wereldranglijst binnen in de klasse 5 voor spelers met een fysieke beperking. De zittende speler begon met een 3-0 overwinning tegen de Zweed Olsson, maar verloor zijn twee volgende poulewedstrijden. Hij werd zo derde en is uitgeschakeld.

Het is donderdag uitkijken naar de knock-out wedstrijden van Florian Van Acker en naar de teamwedstrijden. De drie spelers nemen elk met een buitenlandse speler deel aan het team event en ze komen vanaf 17u in actie in de eerste poulewedstrijden.
  • Klasse 11: Van Acker (BEL) – Palos (HUN),
  • Klasse 7: Despineux (BEL) – Horut (CZE)
  • Klasse 5: Brands (BEL) – Oka (JAP)
Raadpleeg hier de resultaten.


< Terug