Nieuws

Belgische G-karateka’s winnen 10 gouden medailles tijdens het WK in Boedapest

Op zondag 29 april was er de 2de Intercontinental World Cup I-Karate in Boedapest, Hongarije, georganiseerd door I-Karate Global. In totaal waren 14 landen vertegenwoordigd, met 190 deelnemers uit 3 continenten. Een grote Belgische delegatie met 25 G-karateka’s reisde af naar de Hongaarse hoofdstad, samen met hun trainers, buddy’s, begeleiders en supporters, om de Belgische driekleur te verdedigen. In totaal bracht de Belgen 10 gouden medailles mee naar huis.


Parantee-Psylos werkt voor G-karate samen in een partnerschap met de Vlaamse karate federatie en G-karate Vlaanderen. Eric Bortels richtte die laatste organisatie op en nam ook het initiatief om een aantal landen internationaal te verzamelen onder de koepel van I-karate global waarvan hij ook voorzitter is.

De Belgische delegatie trok naar Boedapest mede dankzij de steun van Lions club St-Pieters-Rode Kasteel van Horst. “De reis op zich was al een hele uitdaging. Sommige atleten reisden met het vliegtuig, maar een grote groep heeft de reis per bus gedaan,” aldus Eric Bortels, “Ik ben fier dat we met zo’n grote groep aanwezig waren, maar zeker ook omwille van de sportieve prestaties van onze atleten.”

In totaal bracht de Belgen 10 gouden medailles mee naar huis! Daarnaast waren er ook heel wat 2de en 3de plaatsen. Bij de Masters (fysieke beperking) waren dat: Steve Cools (Oostende), Frank Van Geyt (Antwerpen), Franck Duboisse (Luik), Jaime Fernandez (Hasselt) en Luc Buntinx (Zonhoven). In de andere categoriën (verstandelijke beperking) waren de Belgische winnaars Bram Nuttin (Leopoldsburg) en Brenda Paulissen (Maasmechelen). Daarnaast waren er ook gouden medailles voor de verschillende team en pairs categorieën.< Terug