Nieuws

Parantee-Psylos verwelkomt zes clubs en twee bestuurders

Tijdens de Algemene Vergadering van Parantee-Psylos verzamelden 75 clubs, waarvan 52 aanwezig en 23 vertegenwoordigd door volmacht, in Antwerpen. Zij verwelkomden onder andere zes nieuwe clubs en twee nieuwe bestuurders.

De nieuwe clubs zijn 2Gether On Wheels, De Ploug Elsene, FORZA Para-Cycling, Hippofarm vzw, ’t Vosje en Xtra-Time Antwerpen. Bij de verkiezing van de nieuwe leden voor de Raad van Bestuur gingen de meeste stemmen naar Debbie Van Biesen en Jan Matthys. Na de goedkeuring van de jaarrekening en een voorstelling over de impact van GDPR voor onze clubs werden ook de clubs die een jubileum vierden nog in de bloemen gezet. Twee clubs vierden hun zilveren jubileum, zij zijn al 25 jaar lid van Parantee-Psylos. Proficiat IE-Sport en Feniks!

Na afloop kon iedereen nog uitgebreid napraten op de receptie. Bedankt aan iedereen om te komen en afspraak voor de volgende Algemene Vergadering op vrijdag 22 maart 2019 in Gent!

Inspirerende sessies op 'Nooit meer buitenspel'

Voorafgaand aan de Algemene Vergadering lokte de inpiratienamiddag 'Nooit meer buitenspel' meer dan 30 geïnteresseerden naar Antwerpen. Op de agenda stonden enkele boeiende sprekers over sporten en bewegen voor kwetsbare mensen.

Als opwarming stelde Parantee-Psylos het clubbegeleidingsprogramma '100% Mijn Sportclub' en netwerkFUNdamentals voor. Nadien gingen de aanwezigen, een mooie mix van bestaande Parantee-Psylosclubs, organisaties uit de jeugdzorg en mensen uit de lokale sport, universiteit, schoolsport,... samen uitwisselen over de doelen van '100% Mijn Sportclub'.

Dan was het de beurt aan Pieter Smets van Demos die ook onderzoek doet naar ’sociaal-sportieve praktijken' voor de Vrije Universiteit Brussel (Sport & Society). Hij nam ons mee in het veranderende Vlaamse sportlandschap waar steeds vaker sportaanbieders opduiken waar de sociale en sportieve dimensie elkaar versterken.

Afsluiten deden we met Dico de Jager, coördinator ontwikkeling en beleid van Stichting Life Goals Nederland. Die organisatie wil bijdragen aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat en gebruikt daarbij de kracht van sport om mensen te inspireren weer mee te doen. Life Goals leidt onder andere maatschappelijke sportcoaches op die sport inzetten als middel om kwetsbare mensen vooruit te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.


< Terug