Nieuws

Eerste editie 3D boccia schot in de roos

 Op 3 maart verzamelden bocciaspelers van overal in Vlaanderen in de sporthal van Sport Vlaanderen in Gent voor 3D boccia. Het opzet was om een toffe, recreatieve en laagdrempelige dag te hebben voor jong en oud, ongeacht de handicap met boccia als rode draad. Het werd een schot in de roos!

3D boccia is een verzamelnaam voor verschillende vormen van boccia: in de eerste plaats konden spelers, beginnend of ervaren zich laten testen om een diploma te behalen. Ook de voorbije jaren was dit al mogelijk op de diplomadag boccia en veel gekende gezichten kwamen dus langs.

Via verschillende testen in lengte, richting en precisie konden de atleten een niveau 1, 2, 3, 4 of 5 behalen. Een 8-tal sporters slaagden erin om een diploma in een hoger niveau te behalen en kregen een diploma en sticker mee naar huis.

VOOR ELK WAT WILS

3D boccia geeft natuurlijk aan dat er veel meer te beleven viel, want elke speler nam ook een halve dag deel aan een recreatief toernooi, ongeacht de klasse of handicap. Sporters met een verstandelijke handicap konden uitkomen tegen sporters in een rolstoel, of sporters zonder classificatie tegen sporters met.

Dankzij de hulp van enkele scheidsrechters werden korte maar krachtige wedstrijdjes gespeeld. Iedere sporter kroop voor deze dag eventjes in de huid van een Rode Duivel: zo kregen we een duel tussen Dries Mertens en Vincent Kompany, of nam Vermaelen het op tegen Lukaku. Hilariteit alom met als resultaat heel wat spannende boccia wedstrijden tussen jong en oud.

Bedankt aan alle testafnemers, scheidsrechters, clubs en aan Sport Vlaanderen voor de ondersteuning. Tot volgend jaar!

Bekijk het foto-album op facebook!

< Terug