Nieuws

1 jaar Parantee-Psylos: (top)sport, ontspanning en blindentribune

Aanstaande donderdag 21 december viert G-sportfederatie Parantee-Psylos haar eerste verjaardag met het evenement 1 jaar Parantee-Psylos. Het feest gaat door in de sporthal van het provinciaal sportdomein Puyenbroeck, waar op dat moment ook de Warmste Week van Studio Brussel zal doorgaan. Het wordt een avond vol sport, ontspanning én een blindentribune-ervaring voor iedereen.We spelen vier verschillende sporten die avond. Onze clubs zorgen voor de sporters, zij worden aangevuld met enkele fijne BV's. Sabine Appelmans (ex-toptennisster), William Boeva (stand-up comedian met een verleden in rolstoeltennis), Piet den Boer (de Nederlander kopte KV Mechelen naar winst van de Europacup II in 1988 en is een échte G-sportambassadeur in Vlaanderen), Lies Lefever (stand-up comedian met een visuele handicap) en Tessa Wullaert (Red Flame met hart voor G-sport) kunnen proeven van achtereenvolgens minivoetbal samen met sporters die eerder die dag hun finaletornooi afwerkten, goalbal samen met Vige Noordzee, tafeltennis met onze Paralympische kampioenen Florian Van Acker en Laurens Devos en rolstoelbasketbal met de jeugdclub Junior bears on Wheels. De presentatie van de avond is in de bekwame handen van Chris Van den Abeele van VRT-radio.

Heel de avond is er ook een blindentribune in samenwerking met Inter. Zij zorgen voor een audiobeschrijving tijdens de verschillende wedstrijden en geven heel wat details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers en supporters,. Via een ontvangertje met koptelefoon kunnen de personen met visuele beperking deze commentaar in de tribune volgen. Tijdens de goalbalwedstrijd kunnen alle aanwezigen meegenieten van de extra verslaggeving.

Tussen de sportwedstrijden door hebben we ook nog enkele interviews, een huldiging van onze topsporters die een medaille wonnen op EK of WK en twee dansdemonstraties door sporters met een verstandelijke beperking. En na afloop trakteren we je graag op een glas tijdens onze receptie.

WARME TOMBOLA MET TICKET NAAR TOKIO!


Tijdens het evenement kan je ook lootjes kopen voor onze Warmste Sport-tombola, waarin onder andere een vliegtuigticket voor twee personen naar Tokio, voetbaltickets, gesigneerde wielertruitjes en een tennisracket van Sabine Appelmans te winnen vallen! Kortom een avond vol plezier en spektakel in combinatie met een warme en gezellige sfeer.

We hopen dan ook van harte om je daar te mogen ontmoeten! Schrijf je snel in via dit online formulier
  
Parantee-Psylos is ook één van de Goede Doelen van Music for Life.

PRAKTISCH

Het evenement gaat door in de Sporthal van Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het adres is Puidonkdreef 1, 9185 Wachtebeke. Volg de pijlen naar parking 2 (sporthal en zwembad), deze is voorzien voor ons evenement.

< Terug