Nieuws

WK zwemmen eindigt met nieuwe ereplaats voor Franssen

De Vlaamse topzwemmers keren terug met twee bronzen medailles van de World Para Swimming Championships in Mexico-Stad. Yannick Vandeput en Céline Deleuze maakten het af op hun favoriete nummer. Michelle Franssen sloot donderdag het wereldkampioenschap af met een vijfde plaats op de 100 meter vlinderslag. 

Vier zwemmers namen deel aan het kampioenschap. Céline Deleuze (S6, hemiplegie) uit Elsene won op haar WK-debuut een bronzen medaille. De zwemster van Parantee-Psylosclub BOAS deed dat op de 400 meter vrije slag. Ook voor Yannick Vandeput (S14, verstandelijke handicap) werd een droom werkelijkheid. Yannick behoort al enkele jaren tot de internationale wereldtop, maar behaalde in Mexico voor het eerst een medaille op het WK. Zijn hard trainen op de rugslag de afgelopen maanden wierp zijn vruchten af. De zwemmer van Avali is uiteraard verheugd met zijn prestatie. 

Voor Michelle Franssen (S14, verstandelijke handicap) werd het WK er een met veel ereplaatsen. Zij sloot gisteren het WK af met een vijfde plaats op de 100 meter vlinderslag. De zwemster, aangesloten bij de Waterlelies (VZF), werd drie keer vierde en twee keer vijfde.

Maarten Libin (SB6, dubbele bovenbeenamputatie) werd op het WK gediskwalificeerd op de 100 meter schoolslag eerder deze week. 

Zes dagen lang was Mexico-Stad het decor van het grootste zwemevenement voor personen met een handicap ter wereld. De IPC World Para Swimming Championships, ofwel het WK G-zwemmen, zouden normaal in september doorgaan, maar werd naar aanleiding van de aardbeving in Mexico uitgesteld. Enkele landen lieten daarom ook verstek.


< Terug