Nieuws

Vandeput en Deleuze pakken hun eerste WK-medaille

Yannick Vandeput (S14) en Céline Deleuze (S7) behaalden beiden brons op het wereldkampioenschap in Mexico-Stad. Vandeput deed dat op de 100 meter rugslag, Céline Deleuze op de 400 meter vrije slag. 

Op de vijfde dag van het wereldkampioenschap zwemmen voor personen met een handicap in Mexico, sloeg Yannick Vandeput als eerste toe. In de heats zwom Yannick naar een tweede plaats in de klasse S14, voor zwemmers met een verstandelijke handicap. Hij was gebrand op een goede prestatie in die discipline, want de laatste maanden lag zijn focus op de rugslag. ’s Avonds kon Yannick de goede lijn doortrekken. Hij zwom naar de derde plaats in 1:07.60. De zwemmer uit Houthalen behaalde zo zijn allereerste WK-medaille.


(Foto: Yannick legde de afgelopen maanden de klemtoon op rugslag.) 

Wat later was het de beurt aan Céline Deleuze op de 400 meter vrije slag in de klasse S7. Dat nummer is haar specialiteit en dat bleek ook in de finale. Céline zwom naar een derde plaats in 6:33.30. Een mooie ervaring voor haar als debutant op dit wereldkampioenschap.

Michelle Franssen
(S14) kwam in actie op de 100 meter rugslag en zwom een goede tijd: 1:15.40. Ze miste op een haar na het podium en strand op amper 0,36 seconden van de tweede plaats. Franssen werd al drie keer vierde op dit WK en eenmaal vijfde. Vannacht krijgt Franssen nog een nieuwe en laatste kans om zich in de medailles te zwemmen en dat op de 100 meter vlinderslag, haar specialiteit.

Programma 7 december (Lokale tijd, +7 uur in Belgische tijd)
  • 10:25 – Heats 100m Butterfly Women S14 (Michelle Franssen)
  • 19:51 – Final 100m Butterfly Women S14 (Michelle Franssen)
Livestream: KLIK HIER
(Foto: Yannick Vandeput behaalde brons op de 100 m rugslag.)


(Foto: Céline Deleuze pakte brons op de 400 m vrije slag.)< Terug