Nieuws

WK Zwemmen (dag 3) - Franssen wordt vierde, Deleuze zevende

Op het wereldkampioenschap G-zwemmen in Mexico-Stad zwom Michelle Franssen naar een vierde plaats op de 200 meter wisselslag. Céline Deleuze eindigde zevende op de 50 meter vrije slag. 

Michelle Franssen (S14) plaatste zich in de reeksen met een vijfde tijd voor de finale. Ze zwom een snelle eerste 100 meter waarna ze ver voor de rest keerde, maar Michelle kon haar inspanning niet tot het einde doortrekken. In de finale volgde hetzelfde scenario: na een snelle eerste 100 meter moest ze uiteindelijk toch drie andere zwemmers voor zich dulden bij het aftikken. Franssen behaalt zo haar tweede vierde plaats in 2:43.40. Ze komt nog drie keer in actie. 

Céline Deleuze plaatste zich met een zesde tijd voor de finale van de 50 meter vrije slag. De zwemster zwom daarin naar een zevende plek in 39.54. Voor Céline is het uitkijken naar de 400 meter vrije slag, die ze woensdag zwemt. 

Dinsdag (de nacht van dinsdag op woensdag in Belgische tijd) zwemmen Michelle Franssen en Yannick Vandeput (S14) beiden rechtstreekse finales op de 200 meter vrije slag. 

Raadpleeg hier het overzicht. Céline Deleuze op het BK in 2016. (Foto: Parantee-Psylos/Joëlle Verbeeck)< Terug