Nieuws

Unieke initiatie G-curling in Zemst valt in de smaak

Op 3 december vond in Curling Club Zemst voor de eerste keer een initiatie G-curling plaats en dat werd meteen een succes. De paralympische sport viel duidelijk in de smaak.

In Vlaanderen is er nog geen aanbod G-curling en daar wil Curling Club Zemst verandering in brengen. Met de steun van Parantee-Psylos, To Walk Again en de provincie Vlaams-Brabant bood de club een initiatie voor G-sporters aan. Die vond plaats op zondagmiddag en een tiental deelnemers kwam langs om samen met ons de sport te testen op de gloednieuwe curlingbaan.
Tijdens het eerste uurtje werd de techniek uitgelegd en leerden de deelnemers hoe snel en hard de steen geduwd moet worden en hoe je er een curl aan kan geven. Door het gebruik van een verlengstuk is de sport heel goed aangepast voor de rolstoelgebruikers. Na een uurtje was er dan ook al heel wat succeservaring. Een aanrader! 
Clubbestuurder Dirk getuigt: “We willen graag sporters met een fysieke handicap verwelkomen in de club, al dan niet rolstoelgebonden. De sport is heel laagdrempelig en geschikt voor iedereen. De plannen zijn er om het gebouw ook volledig toegankelijk te maken en dan hopen we dat enkele G-sporters ons vergezellen. Hiermee zouden we de eerste club in Vlaanderen zijn”
De eerste initiatie werd alvast heel positief onthaald door de deelnemers. Ondanks de koude bleven sommigen oefenen. In het tweede deel van de initiatie werden de eerste wedstrijden gespeeld. De deelnemers konden alvast beamen dat deze Paralympische sport niet evident, maar wel heel leuk is.

Wie interesse heeft in G-curling op ijs, kan dus terecht bij Curling club Zemst.


< Terug