Nieuws

WK zwemmen: hoopvolle prestaties maar ook tegenslag in openingsweekend

Op het wereldkampioenschap zwemmen in Mexico-Stad zagen we enkele veelbelovende prestaties voor de komende week. Michelle Franssen en Céline Deleuze presteerden goed op een nummer dat hen minder goed ligt. Dat doet het beste verhopen voor het vervolg. Maarten Libin werd gediskwalificeerd.

Maarten Libin kwam zondag in actie in de Mexicaanse hoofdstad. Libin (SB7) was in vorm en startte enkel op de 100 meter schoolslag, zijn specialiteit. Maarten zwom naar een tijd van 1.31, maar werd meteen na de race uitgesloten omwille van een niet toegelaten hoofdbeweging. Bikkelhard, maar terecht volgens de zwemreglementering. Hij is ontgoocheld, want Libin had de derde inschrijftijd en dus zat er meer in mocht hij de finale bereiken. Zijn tijd was daar in elk geval voldoende voor geweest.

Daags voordien kwamen Michelle Fanssen (S14, verstandelijke handicap) en Céline Deleuze (S7, hemiplegie) in actie. De zwemsters deden het voortreffelijk op een nummer dat niet tot hun specialiteiten behoorde. Franssen werd vierde op de 100 meter schoolslag, Céline Deleuze werd zesde op de 100 meter vrije slag. 

Raadpleeg hier het volledige programma van de zwemmers. 
< Terug