Nieuws

Kinderen beleven heel wat fun op G-jeugdsportfeest

Op 22 oktober was het voor heel wat kinderen en jongeren tijd voor een langverwachte dag: dan vond het jeugdsportfeest van Parantee-Psylos plaats in Rotselaar. Heel wat clubs maar ook heel wat individuele sporters maakten zich klaar voor een sportdag vol plezier. Een verslag. 

Al van ’s morgens vroeg waren een tiental vrijwilligers in de weer om de sportzaal klaar te stomen voor al dat jong geweld. Bij het onthaal konden de sporters zich aanmelden bij hun begeleider: sporters met een verstandelijke beperking, een fysieke beperking (stapper) en een fysieke beperking (roller) namen aan een apart programma deel. Bij de start werden alle jonge sporters en ouders meteen verwelkomd met een goede opwarming, samen de hokey pokey dansen en de sfeer zat er al goed in.

De verstandelijke groep startte met hockey. Lesgever Joeri had een Halloween training in elkaar geknutseld die bij alle jonge sporters in de smaak viel. Ondertussen hadden de stappers omnisport van de trainster van CAS, waar ze vanalles van spelletjes en sportieve activiteiten deden. De fysieke rollers kozen tussen tennis door niemand minder dan beloftevolle tennisser Jef Vandorpe, of voor tafeltennis of G-Pong. De zaal bruiste van sportplezier!

Na een korte pauze ging de tweede blok sporten van start. De VE-groep ging buiten voetballen, terwijl de fysieke groep tafeltennis (stappers) of baseball (rollers) ging spelen.
Al een hele hoop sporten, waar heel veel actie te zien was maar meteen ook al heel wat lachende gezichten. ‘Sporten is tof!’, klonk het voor de aanwezige cameraploeg.

Na de lunch maakten de kinderen en jongeren kennis met heel wat toffe activiteiten in het FUNpark. Om te starten gooiden ze de dobbelsteen bij onze teletubbie en draak, waarna ze de mascottes moesten volgen. Daar konden ze cactus werpen, ‘vuurpijlen’ gooien naar de reuzendarts, penalty’s geven en nog zo veel meer. Ondertussen konden ze percussie uitproberen, genieten van DJ Wheelz en in de foto booth een grappige foto laten nemen.
Het FUNpark was dan ook een en al FUN, en een schot in de roos voor zowel ouders, kinderen als broers, zussen begeleiding. En niet onbelangrijk: op de grote tombolatafel was er voor elke deelnemer een toffe prijs te winnen.
Een mini-fuifje gaf het startschot voor het namiddaggedeelte.

In de namiddag werd het zwembad onveilig gemaakt door onze groep jonge VE-sporters, daar kregen ze allerlei speelse opdrachten van trainster Lore in het water. De fysieke stappers gingen nog een uurtje voetballen, terwijl de rollers hun rolstoelbasketbalskills aanscherpten.

Een vermoeiende, maar o zo leuke dag voor zowel kinderen, ouders als jongeren, daar was iedereen het over eens. Met een moe maar tevreden gevoel gingen lesgevers, kinderen, vrijwilligers en organisatie naar huis. Een editie om niet meer te vergeten!

Bedankt aan alle vrijwilligers, lesgevers, ouders, deelnemers en trainers. De foto’s kan je hier raadplegen. Bekijk ook de aftermovie


< Terug