Nieuws

Topaffiche op Zesdaagse Gent: Para-cycling Team Belgium vs Team GB

Wie op 15 november naar de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent gaat, mag zich opmaken voor een topaffiche! Para-cycling Team Belgium neemt het die dag op tegen Team GB. In drie rechtstreekse duels strijden beide toplanden op de Gentse piste voor eeuwige roem. 

Sinds enkele jaren organiseren Parantee-Psylos, Golazo en de provincie Oost-Vlaanderen verschillende G-sportreeksen tijdens de Zesdaagse van Gent. Dat is dit jaar opnieuw het geval, maar nooit eerder ontvingen we zoveel specialisten op de piste. Voor België komen Ewoud Vromant (C2), Niels Verschaeren (C5), Diederick Schelfhout (C3) en Griet Hoet (B, samen met pilote Anneleen Monsieur) in actie. Die laatste twee wonnen begin dit jaar elk een medaille op het WK piste in Los Angeles. Onze renners krijgen serieuze tegenstand: Team GB zakt af naar Gent met een superteam onder leiding van Jody Cundy. Dat is een icoon in de Paralympische wielersport. Cundy behaalde 21 WK-medailles en 7 gouden medailles op de Paralympische Spelen. Ook de andere Britten Louis Rolfe (C2), Lora Fachie (WB) en Blaine Hunt (C5) behoren op dit moment tot de absolute wereldtop. 

Wij volgen de Zesdaagse op de voet vanuit 't Kuipke. Hou alvast ons facebook en twitter in de gaten. Klik hier voor meer info.

Programma: 


18.15 - Tijdrit: 500 m (3 ronden)

  • Heat 1 - Ewoud Vromant (C2) vs. Louis Rolfe (C2)
  • Heat 2 - Niels Verschaeren (C5) vs. Blaine Hunt (C5)
  • Heat 3 - Diederick Schelfhout (C3) vs. Jody Cundy (C4)
  • Heat 4 - Griet Hoet/ Anneleen Monsieur vs. Lora Fachie / Corrine Hall (WB)

19.50 - Team Sprint 500 m (3 ronden)

  • Heat 1 - Team Belgium: Ewoud - Niels - Diederick
  • Heat 2 - Team GB: Louis - Blaine - Jody

22.25 - Tandem Individuele achtervolging dames - 2km (15 ronden)

  • Griet Hoet/ Anneleen Monsieur - Lora Fachie /Corrine Hall < Terug