Nieuws

Vier Belgen aan de slag op EK Boccia

Na de teamcompetitie was het de beurt aan de individuele spelers om aan hun tornooi te beginnen op het EK Boccia. Er kwamen vier Belgen in actie. Na de eerste dag hebben drie onder hen nog uitzicht op de knock-out fase.

Françis Rombouts (IE sport) opende tegen de Nederlandse Judith Bulthuis (NED), het nummer 34 van de wereld, die een dag eerder nog brons won met Nederland in de teamcompetitie BC1-BC2. Hij speelt woensdag nog twee wedstrijden.

Julie Lamberechts (MGJ) speelde tegen Damion Iskrzycki veel beter dan de zware 0-7 nederlaag laat vermoeden. Tegen Konstantinod Masouras voht ze terug na een 0-2 achterstand. Maar uiteindelijk kon de Griek terug uitlopen en winnen met 2-7. Daardoor is Julie uitgeschakeld met nog één poulewedstrijd te gaan.

Pieter Cilissen (Wapper) had in de eerste wedstrijd Christoffer Hagdahl tegenover zich. Hij startte goed en leidde halfweg met 0-3. Nadien kwam de Zweed toch nog op gelijke hoogte en moest de beslissing vallen in een tie break. Daarin plaatste Hagdahl een schitterende eerste bal waarop Pieter geen verhaal meer had.

Tegen Petra Benharkat nam Pieter opnieuw een sterke start wat hem een 4-0 voorsprong opleverde na het eerste end. In het laatste end zat Pieter in de verdrukking maar met een laatste bal (zie onder) kwam hij van een achterstand in punt. Uiteindelijk won hij met 6-1.

De vierde Belg die in actie kwam was Kenneth Verwimp (IE Sport). In zijn eerste wedstrijd won hij van Mirco Garavaglia met 1-7. Ook in zijn tweede wedstrijd, tegen Aki Joensen uit de Faroer, blies hij de tegenstand weg. Het werd uiteindelijk 8-0. Met nog één poulewedstrijd te gaan liggen zowel Pieter als Kenneth op schema om door te gaan naar de knock-out fase op woensdag.


< Terug