Nieuws

Vijfde plaatsen en veel pech op WK-slotdag

Op het WK Para-cycling in Zuid-Afrika sprintten de tandemdames naar een vijfde plaats in de wegrit. De C3-renners Bosmans en Schelfhout moesten opgeven na een val, waarbij ook Koen Heuvinck (C1, vijfde plaats) werd opgehouden. In de teamaflossing werden de handbikers zevende.

Griet Hoet (visuele beperking, Feniks) en Anneleen Monsieur (pilote) reden op het wereldkampioenschap Para-cycling naar een vijfde plaats in de wegrit. Het werd een trage wedstrijd waarin geen enkele damestandem een aanval plaatste. Op het einde sprintten de zeven tandems voor het podium. De Belgische dames werden vijfde. Ierland (1e), Polen (2e) en Griekenland (3e) pakten de medailles.

In de ochtendrit kwamen de C3-renners Kris Bosmans (Feniks) en Diederick Schelfhout (Quick-Step Floors Cycling Team), en ook Koen Heuvinck (AMP-team, klasse C1) in actie. De wedstrijd begon goed en we zagen drie attente renners in het peloton. Maar na een half uur wedstrijd sloeg het noodlot toe: Kris Bosmans raakte vooraan het wiel van een Russische renner en viel. Enkele andere renners gingen ook tegen de grond: Diederick Schelfhout lag erbij en kon niet verder. Ook Kris Bosmans bezeerde zich bij de val en moest opgeven. In de C3-wedstrijd werd uiteindelijk gesprint voor winst: de Zweed Marvig is wereldkampioen, Warias (Duitsland) en Anobile (Italië) pakten respectievelijk zilver en brons.

Koen Heuvinck werd ook opgehouden bij de val en moest daarbij buitenom, op een slecht pad, uitwijken. Enkele andere renners uit de C1-categorie raakten er wel vlot doorheen en die werkten goed samen. De renner uit Lebbeke knokte zich terug. Hij won de sprint om de vijfde plaats tegen de Italiaan Pusateri. De Duitser Senska werd de C1-wereldkampioen.

Het wereldkampioenschap Para-cycling werd afgesloten met de team relay in het handbiken. Jonas Van de Steene (H4, Feniks), Christophe Hindricq (H2, LHF) en Jean-François Deberg (H3, LHF) pakten in die discipline brons op de Spelen in Rio. Maar in Pietermaritzburg moesten ook zij afrekenen met pech. Deberg kende een mechanisch probleem met het wiel en zo verloren de Belgen terrein. Ze werden uiteindelijk zevende.
 

< Terug