Wij hebben een nieuwe website op www.parantee-psylos.be
 

Nieuws

Damestandem eindigt vierde op WK tijdrit, Schelfhout elfde

Op het WK Para-cycling in Zuid-Afrika reden de tandemdames Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur (pilote) naar een vierde plaats in de tijdrit. Diederick Schelfhout werd elfde in de klasse C3.

In de voormiddag reden de C-renners met een fysieke handicap hun tijdrit. Diederick Schelfhout (Quick-Step Floors Cycling) kwam als enige Belg aan de start in de klasse C3. Op de prachtige wegen rond de Midmar Dam in Pietermaritzburg knokte Schelfhout zich tegen een strakke wind naar 35:40.52 over een tijdrit van ruim 23 kilometer. Diederick begon uitstekend aan de race en leek mee te strijden voor het brons, maar in de tweede helft van de wedstrijd kon hij het tempo niet aanhouden. De Canadees Michael Sametz werd wereldkampioen. Watson (Groot-Brittannië) en Munoz (Colombia) werden nummers twee en drie.

Kort na de middag was het de beurt aan de damestandem. Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur (haar pilote) deelden hun wedstrijd erg goed in, maar moesten vrede nemen met plaats vier. Ze kwamen aan in 48:22.450 , op 1m20 van het podium, dat door de dames uit Ierland (goud), Groot-Brittannië (zilver) en Polen (brons) werd bekleed.

Zondag rijden Diederick en de tandemdames hun wegrit. Zaterdag beginnen die wegritten overigens al. Dan komen Jonas Van de Steene (H4, om 10u) en Tim Celen (T2, om 13u30) in actie. 

Het volledige programma van onze renners op het WK vind je hier.


< Terug