Nieuws

Bocciaspelers streden om Belgische titel in Waregem

In sporthal De Treffer in Waregem organiseerde sportclub Somival van 13 tot 14 mei het Belgisch kampioenschap boccia. Tijdens dat BK werd er individueel, in de vier verschillende klassen, gestreden voor de Belgische titel.

Een spannende BC1-finale werd beslist met een tie break: Jan Cuypers won die van Nikki Taeymans. Kevin Vercaemer won de kleine finale voor de derde plaats.
Francis Rombouts won vlot in de categorie BC2. Philippe Goyvaerts moest het onderspit delven in de finale en werd tweede, Bert Tubbax eindigde op de derde plaats.
In de BC3-klasse namen vijftien spelers deel. Julie Lamberechts won de kleine finale en greep zo het brons. Pieter Cilissen won met het kleinste verschil van Kenneth Verwimp na een spannende finale.
De klasse BC4 telde slechts vier deelnemers. Bavo Vanderispaille won zijn drie wedstrijden, Kim Mampay won er twee, Lander Defrancq won er één. Zij werden respectievelijk eerste, tweede en derde.

De volledige einduitslag en individuele ranglijst zijn eerstdaags terug te vinden op de website van Parantee-Psylos.

Proficiat met jullie Belgische titel Jan (BC1) , Francis (BC2) , Pieter (BC3) en Bavo (BC4)!Foto's: Somival/Manfred Pannecoucke


< Terug