Nieuws

Kom naar de gratis G-trefdag in Gits

Parantee-Psylos, provincie West-Vlaanderen en BUSO Dominiek Savio organiseren op zaterdag 17 juni een G-trefdag in Gits (West-Vlaanderen). Trainers, begeleiders, en bestuurders van sportclubs voor sporters met een handicap zijn van harte welkom. Ook voor de ouders en andere mensen uit de omgeving van de sporter kan de G-trefdag erg interessant zijn.

Van 9u30 tot 16u krijgt elke deelnemer een knap en leerrijk programma voorgeschoteld. Na een korte introductie over het Vlaamse G-sportlandschap, zet sportclub GIDOS haar 50-jarig bestaan in de kijker. Ze blikken terug op die vele mooie jaren en kijken vooruit naar de toekomst. Dat wordt gevolgd door een panelgesprek over vrijwilligers in G-sport en drie workshops over fondsenwerving, vrijwilligersbeleid en ledenwerving. 

Na de lunch krijgen de deelnemers verschillende workshops over de doelgroepen. Hoe ga je best om met sporters met autismespectrumstoornissen? Met een fysieke handicap? Of een verstandelijke beperking? Je krijgt in de namiddag heel wat tips hierover. 

Afsluiten doen we met een round-up van alle workshops. 

Info en inschrijvingen via mathieu.verbrugghe@west-vlaanderen.be of 050 40 72 33
< Terug