Nieuws

Tafeltennissers Despineux en Van Acker pakken medailles in Lasko

Florian Van Acker (klasse 11) en Ben Despineux (klasse 7) presteerden sterk op het internationaal toernooi in Lasko (Slovenië). Van Acker won zilver in het enkelspel en goud in de teamcompetitie met zijn Hongaarse teamgenoot Palos. Despineux pakte brons en mocht met de nummer een, twee en drie van de wereld op het podium.Het internationaal toernooi in het Sloveense Lasko is een factor 40-event en dus een belangrijke test in voorbereiding op het Europees kampioenschap. Dat EK gaat in september overigens op dezelfde locatie door.

In het enkelspel won Florian Van Acker zijn poule zonder setverlies. De Fransman Richard Vallee en de Italiaan Damien Fira konden geen vuist maken tegen de Paralympisch kampioen en nummer één van de wereld. In de knock-out fase won Florian een spannende kwartfinale van de Japanner Takahashi met 3-2. De halve finale tegen diens landgenoot Kato was al even spannend en eindigde ook op een 3-2. In de finale verloor Van Acker met 3-1 van de Hongaar Palos, de nummer 2 van de wereld.

Ligatrainer Nico Vergeylen evalueert zijn toernooi: “Florian haalde niet zijn beste niveau in het enkelspel. In de poules was dat ook niet echt nodig. In de finale werd zijn spel wel wat beïnvloed door de kleine ruimtes rond de tafel. Maar in het teamtoernooi presteerde hij wel beter, er zat meer controle in zijn spel.”
De tafeltennisser uit Langemark herpakte zich in het teamtoernooi en won goud, samen met Palos.

Voor Ben Despineux was het tafeltennistoernooi in Lasko zijn eerste grote internationale toernooi in 2017. Ben staat zestiende op de wereldranglijst en begon uitstekend aan het individueel toernooi. Despineux werd eerste in zijn poule. Opmerkelijk was zijn 3-0 overwinning tegen de Braziliaan Stroh (ITTF-5). In de kwartfinales bewees hij dat het geen toevalstreffer was. Met winst tegen de Spanjaard Morales (ITTF-7) versloeg hij een tweede top 10-speler en verzekerde hij zich van een bronzen medaille. In de halve finale verloor hij wel kansloos van de Oekraïner Nikolenko (ITTF-2). Despineux mocht met de nummer één, twee en drie van de wereld op het podium. Een opsteker van jewelste voor de sporter uit Eupen.

“Ben deed het erg goed in het enkelspel”, begint Vergeylen. “Hij zal punten pakken en misschien een plaatsje stijgen op de ranglijst. Dat kan hem dichter brengen bij zijn ultieme doel: deelname aan het WK in 2018. De weg is nog lang, maar als Ben zo goed speelt, dan is het mogelijk.”
In de teamcompetitie trad Despineux aan met de Braziliaan Stroh. Ze wonnen hun poule, maar verloren in de kwartfinale van een duo uit Zweden en Kroatië met 1-2.


< Terug