Nieuws

VE-tennissers pakken vier medailles op het wereldkampioenschap

Op het officiële wereldkampioenschap tennis voor spelers met een verstandelijke handicap won ons land maar liefst vier medailles. Vijf Vlaamse VE-tennissers zakten van 8 tot 15 april af naar Bolton in Groot-Brittannië.

Van 8 tot 15 april organiseerde Groot-Brittannië de INAS Tennis Wereldkampioenschappen voor spelers met een verstandelijke beperking. Acht landen zakten af naar de USN Bolton Arena: Australië, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Rusland, Tsjechië en de VS.Twintig heren en acht dames streden gedurende zes dagen voor een medaille.

VE-tennisster Hanne Lavreysen (club Lommelse TC) behaalde goud in het enkelspel. Lavreysen versloeg in de finale de Australische topspeelster Kelly Wren met 4-1 en 5-4. Lies Gielis nam het op tegen Brittany Tagliareni (USA) voor de bronzen medaille. Onze landgenote won na een spannende wedstrijd met 4-2 en 4-1. België en Australië domineerden naast het enkelspel bij de dames ook het dubbelspel. Lies Gielis en Hanne Lavreysen pakten samen zilver in het dubbelspel. Carla Lenarduzzi en Kelly Wren waren in de finale een maatje te groot voor hen (5-4, 4-1). Het Belgische damesteam eindigde wel als eerste in het dames teamevent.

Jochen Fens en Hanne Lavreysen verloren in de finale van het gemengd dubbelspel van de Australische dubbel Kelly Wren en Damian Phillips met 4-0, 5-4. Tom Thierie (TC Wimbledon) eindigde op de vijfde plaats met zijn dubbelpartner Lies Gielis (gemend) en op de negende plaats met zijn dubbelpartner Jochen Fens (dubbel heren). In het enkelspel kon hij alleen van de Rus Vladimir Grigoryev winnen. Rutger Versmissen (TC De Dageraad) was ingeschreven voor de herenreeks maar moest forfait geven enkele dagen voor het kampioenschap wegens een blessure.

Het Belgische tennisteam keerde trots terug naar huis. Ze wonnen in totaal één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille op de INAS World Tennis Championships in Bolton.

Voor het Belgisch team namen deel:

Jochen Fens (atleet)
Lies Gielis (atleet)
Hanne Lavreysen (atleet)
Tom Thierie (atleet)
Rutger Versmissen (atleet)
Linda Goffings (hoofdcoach)
Lutgard Kempen (coach)
Patrick Lavreysen (coach)

< Terug