Nieuws

Belgische bocciaspelers schitteren in Sant Cugat

Met vier vertrokken ze naar Sant Cugat. En allen keerden ze met een gouden medaille rond de nek terug naar huis. De Belgische bocciaspelers schitterden afgelopen week op de BISfed 2017 European Regional Open Boccia in Spanje. Van 9 tot 16 april speelden de Belgen er de pannen van het dak.

Aan het toernooi nam het nationaal pair BC3 met Pieter Cilissen, Julie Lamberechts en Kenneth Verwimp deel en maakte Francis Rombouts - na tien jaar afwezigheid - zijn comeback op het internationale toneel.

Het Pair BC3 beet de spits af. In de tweede poule troffen ze op dinsdag Denemarken en Italië. Beide tegenstanders verloren met duidelijke cijfers, respectievelijk 10-0 en 15-0. Op woensdag troffen de Belgen in hun derde wedstrijd Rusland. De Russen bleken iets sterker, het werd 2-3, maar de Belgen probeerden enkele zaken uit in die wedstrijd en leerden bij. Het nationaal pair won in de halve finale met 4-2 van Spanje. De Russen versloegen Team GB met 3-8 en werd dus wederom de tegenstander. België speelde in de finale een erg sterke wedstrijd en pakte het goud. Het versloeg Rusland met 6-4. Goud voor het pair!

Op donderdag startte de individuele competitie. Francis Rombouts (klasse BC2) bleef jaren afwezig van het internationale toneel, maar maakte in Spanje zijn comeback. Hij opende op donderdag tegen de Spanjaard Raul Marti. Het werd 3-3, maar Francis verloor de tiebreak. Zijn tweede wedstrijd tegen de Fransman Faycal Meguenni won hij vlot met 0-7. Op dag twee versloeg Francis twee Slovenen met 5-0 en 10-0. Met zijn drie overwinningen werd Rombouts tweede in zijn poule na de Spanjaard. Hij plaatste zich zo voor een duel der lage landen in de halve finale.
De Nederlander Bernd Meints was zijn tegenstander, maar bleek toch een maatje te klein. Met 4-2 ging Francis regelrecht naar de BC2-finale. De Nederlander pakte later wel het brons.
In de andere halve finale moest Marti zijn meerdere erkennen in Georgii Lakerbaie. Met de Rus trof Rombouts opnieuw een speler die op papier hoger gerangschikt stond dan hem. Maar van dat papier trok de speler uit Tielen zich niets aan. Met een droge 7-0 pakte hij oververdiend het goud.

De drie BC3-spelers speelden ook elk hun individueel toernooi. Julie Lamberechts uit Lokeren werd derde in poule A. Ze won haar eerste wedstrijd tegen Viktoriia Shcherbyna uit Oekraïne en was ook de betere tegen de Deen Thorsrud. In de drie andere wedstrijden moest ze het onderspit delven. Julie werd derde in haar poule en miste zo de knock-outfase.

Pieter Cilissen uit Sint-Pieters-Woluwe kwam uit in poule D en won zijn drie wedstrijden. Tegen Vasilyev werd het 2-6, Brenek (FRA) en Zahafi (FRA) versloeg hij met respectievelijk 0-9 en 1-7. Als leider plaatste hij zich voor de kwartfinale tegen Aleksandr Legostaev uit Rusland. Die bleek met 4-2 iets sterker dan Cilissen.

Voor Kenneth Verwimp (Westerlo) eindigde het individuele toernooi ook in de kwartfinales. Daar werd hij met 7-4 verslagen door de Brit Jamie McCowan. In zijn poule E won Kenneth van twee Denen. Hij versloeg Madsen met 2-4 en Bente met 2-10. Tegen Aleksandr Legostaev moest hij met 6-1 zijn meerdere erkennen.

Onze nationale spelers hebben het dus voortreffelijk gedaan in Sant Cugat. Met goud voor het pair BC3 en individueel goud voor Francis Rombouts keerden alle spelers en uiteraard ook de begeleiders en omkadering enthousiast en met vertrouwen terug.

Op naar het volgende internationale toernooi: de PaPaChamps in Blankenberge!


< Terug
Saint Cugat (5).JPG