Nieuws

Eerste trainingen wheelen starten in april

Parantee-Psylos en haar club Wapper vzw starten vanaf april met een reeks trainingen in wheelen, dankzij een unieke samenwerking met VGC en de Vlaamse Atletiekliga. Momenteel zijn er in Vlaanderen nog geen clubs waar een duurzame werking is voor wheelen en met dit project willen we daar verandering in brengen.

Het wheelen is een discipline binnen atletiek voor sporters met een fysieke beperking. Een wheeler is een speciaal soort sportrolstoel met een langgerekt frame voor atleten met een verlamming van de onderste ledematen. De sport werd de laatste tijd nog meer bekend door de goede resultaten van atleten Peter Genyn en Marieke Vervoort op de Paralympische Spelen van Rio 2016. De inrichtende club Wapper heeft met Peter Genyn en Joyce Lefevre zelf twee topatleten als lid, vandaar ook hun interesse voor de opstart van dit project.

Atleten die deelnemen aan de wheelertrainingen kunnen tijdelijk een wheeler ontlenen om voldoende te kunnen kennismaken met de sport. De trainingen verlopen onder professionele begeleiding van ligatrainer Mieke Van Thuyne van Parantee-Psylos en kiné en ervaringsdeskundige Veerle Laurens van Wapper vzw.

De trainingen gaan door op acht vooropgestelde data op twee verschillende locaties in Brussel en in Oordegem, telkens van 11u-12u30. De data vind je hieronder terug.

8 april (Sport Vlaanderen, Oordegem: Grote Steenweg 304, 9340 Lede)
15 april (Sport Vlaanderen, Oordegem)
22 april (Koning Boudewijnstadion, Brussel: Marathonlaan 135)
6 mei (Sport Vlaanderen, Oordegem)
13 mei (Koning Boudewijnstadion, Brussel)
10 juni (Koning Boudewijnstadion, Brussel)
17 juni (Sport Vlaanderen, Oordegem)
24 juni (Sport Vlaanderen, Oordegem)

Raadpleeg hier onze flyer

Geïnteresseerde sporters kunnen zich melden bij veerle.laurens@gmail.com.


< Terug
Rio 2016_Peter Genyn (c) BPC_Luc Dequick (6)37.jpg