Nieuws

Kurt Deklerck is Europees kampioen 10-ball

Rolstoelbiljarter Kurt Deklerck is Europees kampioen 10-ball geworden. Op wilskracht won al zijn wedstrijden op het kampioenschap in Portugal. Kurt speelt later deze week ook het 8-ball en 9-ball kampioenschap.

"Ik ben erg tevreden, want het was vier jaar geleden dat ik mijn laatste titel behaalde", zegt Kurt Deklerck. "Maar ik ben vooral blij dat ik na alle miserie van vorig jaar en negen maanden zonder competitie er opnieuw sta." Deklerck kampte vorig jaar met een hardnekkige zitwonde en moest maandenlang revalideren, maar met het behalen van deze Europese titel is hij helemaal terug.

Het waren wel bijzonder spannende partijen voor Kurt Deklerck. Nadat hij in de eerste ronde bye was (door zijn zilveren medaille van vorig jaar), moest hij openen tegen meervoudig wereldkampioen Henrik Larsson uit Zweden. Kurt haalde het met 5-4 en kwam vervolgens uit tegen de Duitser Gattinger. De Bruggeling kwam 4-1 achter, maar kon het tij nog keren. Hij won opnieuw met 5-4 en plaaste zich voor de halve finales. Daarin kwam hij uit tegen de Dinsmore, meervoudig wereld- en Europees kampioen. Deklerck kwam wederom met 4-5 achter, maar was mentaal oersterk op dit toernooi. Hij kwam terug en won met 6-5. 

In de finale trof Kurt Deklerck de Engelsman Kimberly. Het werd opnieuw een thriller. Kurt kwam 1-4 achter maar won uiteindelijk met 6-5. Kurt Deklerck werd zo - op wilskracht en doorzettingsvermogen - terecht Europees kampioen.< Terug
Kurt Deklerck - Europees kampioen.jpg