Nieuws

'2Gether On Wheels' traint wielrenners met verstandelijke handicap en autisme

Parantee-Psylos heet een nieuwe sportclub welkom: ‘2Gether On Wheels’ is een toffe, nieuwe wielerploeg uit Brasschaat voor jongeren vanaf 15 jaar met een verstandelijke handicap (VE) en/ of autismespectrumstoornis (ASS).

Op hun racefietsen of mountainbikes verkennen de leden van de sportclub van oktober tot en met februari de Vlaamse velden en bossen. Zo leren de wielrenners enkele technische vaardigheden en bereiden ze zich voor op de wedstrijden van het IOK G-veldritcriterium voor renners met een handicap. 

In de lente en zomer ligt de focus op de weg. Kilometers malen om zo de basisconditie en snelheid op te krikken en dat alles met oog op deelname aan de G-wegwedstrijden in de provincie Antwerpen. 

2Gether On Wheels traint het hele jaar door op zondag van 9u30 tot 11u30. De club verzamelt aan het Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat (Bredabaan 31).

Wie wil aansluiten of het fietsen wil uitproberen, kan contact opnemen via koen.meeusen@hotmail.com of neem een kijkje op de website http://2getheronwheels.be/


< Terug