Partners

Unilever is een van de grootste internationale aanbieders van consumentenproducten op het gebied van voedingsmiddelen en huishoudelijke en persoonlijke verzorging ter wereld. Onze missie is vitaliteit toe te voegen aan het leven. Wij willen voorzien in de dagelijkse behoefte aan voeding, hygiëne en persoonlijke verzorging met merken die mensen helpen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen. Dit doen we door middel van onze producten, maar ook door op andere manieren betrokken te zijn bij de samenleving. Als bedrijf willen we een actieve rol spelen in de samenleving. We willen een bijdrage leveren aan de wereld waarin we leven. Dat doen we onder meer door samen te werken met anderen.

Ook op sportief gebied geven we onze vitaliteitsmissie vorm. Zo zijn we de trotse partner van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Deze partnerships stellen ons in staat sporten en bewegen in België te stimuleren en tegelijkertijd de Belgische paralympische sporters te ondersteunen in hun aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen. Want sporten en bewegen zijn belangrijk. Actief bezig zijn helpt je je goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen.

Unilever wereldwijd
Unilever is actief in zo’n 100 landen met merken als Becel/Flora, Blue Band, Dove, ijsmerken met het ‘hart’-logo (zoals OLA), Hellmann’s, Knorr, Lipton, Lux, OMO, Rexona, Sunsilk en Surf. Zo’n 160 miljoen keer per dag koopt een consument ergens ter wereld een Unilever-product. Eind 2008 hadden wij wereldwijd circa 174.000 werknemers in dienst. In 2008 behaalde Unilever wereldwijd een jaaromzet van ruim € 40,5 miljard.

Unilever in de Benelux
Sinds januari 2008 werken de marketing- en salesorganisaties van Unilever in België en Nederland samen als Unilever Benelux. Hier werken circa 1.100 mensen. In totaal heeft Unilever in België en Nederland zo’n 4.700 medewerkers. Unilever heeft in de Benelux een sterke merkenportefeuille met bekende merken als AdeZ, Amora, Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Coral, Dove, Effie, Glorix, Hertog, Knorr, Lipton, Planta, OLA, OMO, Rexona, Signal, Sun, Unox en Zwan. Unilever Benelux heeft een gezamenlijke jaaromzet van € 1,7 miljard en is daarmee de grootste A-merkenfabrikant van consumentengoederen in de Benelux.

Meer informatie: www.unilever.be

< Terug