Wij hebben een nieuwe website op www.parantee-psylos.be
 

Clubs

Over clubs

Parantee-Psylos vzw is een erkende en gesubsidieerde sportfederatie met een aanbod voor alle sporters met een handicap en op alle niveaus, van initiatie tot topsport. We stimuleren het sporten in georganiseerd clubverband. Onze leden zijn dan ook de clubs, van puur recreatieve clubs tot competitieve clubs. Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze clubs? Volg dan het nieuws op onze website en facebookpagina op de voet!

Parantee-Psylosclubs of integratieclubs

Parantee-Psylosclubs zijn ofwel exclusieve G-sportclubs ofwel G-sport afdelingen. Exclusief wil zeggen dat G-sporters samen in groep sporten, met of tegen elkaar. Een G-afdeling is een onderdeel van een reguliere sportclub die ook voor een aansluiting bij Parantee-Psylos koos. Parantee-Psylos heeft momenteel meer dan 125 aangesloten clubs. Via diverse projecten onder clubbegeleiding  en jeugdsport ondersteunen we de Parantee-Psylosclubs bij hun dagelijkse werking.

Integratieclubs zijn reguliere clubs die bij een reguliere (of valide) sportfederatie aangesloten zijn. Zij hebben een inclusieve G-sportwerking of een G-sportafdeling. Parantee-Psylos werkt samen met 25 reguliere sportfederaties en ondersteunt haar integratieclubs op maat. Meer info over deze partnerfederaties vind je onder integratiebeleid.Op zoek naar een geschikte club? Via de zoekfunctie op onze website kan je heel gericht op zoek naar een club in jouw regio!